Λουκέρνη – Ολυμπιακός: "Σφαλιάρα" και στην Ελβετία – Πρόκριση με τους ίδιους "killer"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνέχισε από εκεί όπου σταμάτησε στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ολυμπιακός ήταν για ένα ακόμα ματς πολύ καλός και... αγριεμένος, νίκησε και στη ρεβάνς τη Λουκέρνη (1-3) και με συνολικό σκορ 7-1 πέρασε στα πλέι οφ του Europa League. Χριστοδουλόπουλος (2) και Γκερέρο (1) σκόραραν και στη ρεβάνς με τους Ελβετούς.

Η διαφορά των δυο ομάδων ήταν εμφανέστατη και ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε -και στη ρεβάνς- πως ήταν το μεγάλο φαβορί στις αναμετρήσεις με τη Λουκέρνη.

Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν.. περίπατο και μέσα στην Ελβετία, νίκησαν με 3-1 και πήραν την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Δυο γκολ ο Χριστοδουλόπουλος και ένα του Γκερέρο. Οι ίδιοι παίκτες είχαν σκοράρει στο 4-0 του “Γ. Καραϊσκάκης”.
Το παιχνίδι…

Η Λουκέρνη προσπάθησε να μπει “δυνατά” στο ματς, στο 3′ φώναξε για χέρι – πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μιράντα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σιρπφ έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στην πρώτη του ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ, ο Ολυμπιακός “άγγιξε” το 0-1. Ο Γκερέρο κέρδισε τη μονομαχία, γύρισε προς τον επερχόμενο Φορτούνη που έκανε το σκαστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός πήρε στη συνέχεια τα.. ηνία του ματς, με τους παίκτες του να “ανεβάζουν στροφές” και τον Σάλβι να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ τον “κεραυνό” του Καμαρά. Πάντως και η Λουκέρνη είχε τις στιγμές της, με τον Σιρπφ να παίρνει στο 18′ την μπάλα -μετά από εκτέλεση κόρνερ- και να την στέλνει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Τελικά το 0-1 ήρθε στο 23′. Η σέντρα του Ελαμπντελαουί βγήκε από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Γκερέρο και ο Χριστοδουλόπουλος -με κεφαλιά- άνοιξε το σκορ και πέτυχε το τρίτο του γκολ κόντρα στους Ελβετούς. Η Λουκέρνη συνέχισε να είναι καλή στις αντεπιθέσεις, αλλά στο 27′ γλίτωσε από ένα ακόμα τέρμα. Ο Τσιμίκας -με ωραία κάθετη πάσα- έβγαλε τον Γκερέρο τετ-α-τετ, αλλά ο παίκτης των “ερυθρόλευκων” απέτυχε να σκοράρει. Δύο λεπτά μετά, ο Ποντένσε είδε τον Σάλβι να διώχνει το δικό του σουτ.

Όσο και να προσπάθησε στη συνέχεια, η Λουκέρνη δεν κατάφερε να γίνει απειλητική. Ο Ολυμπιακός ήταν άνετος και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ. Την ίδια άνεση είχε και στην επανάληψη, με τους Ποντένσε, Γκερέρο και Ελαμπντελαουί να συμμετέχουν στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας.

Στο 59′ ήρθε το 0-2. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα ο Βούκοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά και θα στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Μιράνταέπιασε νέα κεφαλιά, “έστρωσε” την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος με πλασέ από κοντά θα στείλει και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα, φτάνοντας τα 4 γκολ κόντρα στο Λουκέρνη.

Ο… ερυθρόλευκος περίπατος συνεχίστηκε και μετά τις αλλαγές του Μαρτίνς. Η πρώτη του μάλιστα στο ματς βοήθησε για να γίνει το 0-3. Λίγο μετά την είσοδο του στο ματς (68′) ο Φετφατζίδης έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Ποντένσε, που σούταρε από πλάγια. Ο τερματοφύλακας των Ελβετών έδιωξε, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Γκερέρο, που από κοντά πέτυχε το τρίτο του γκολ κόντρα στη Λουκέρνη, σκοράροντας και στις δυο αναμετρήσεις.

Η Λουκέρνη κατάφερε τελικά να πετύχει το πρώτο της γκολ κόντρα τους “ερυθρόλευκους” στο 83′. Η άμυνα του Ολυμπιακού εμφάνισε σημάδια… χαλάρωσης, ο Σιρπφ σούταρε και ανάγκασε τον Γιαννιώτη να διώξει. Η μπάλα στρώθηκε στον Ντεμασάι που σούταρε με δύναμη και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.