Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξέσπασε στο φινάλε, "νικώντας" και τον ανεκδιήγητο διαιτητή! Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Εργοτέλη με 3-0 χάρη στα γκολ από τους Ντουρμάζ (71') και Φορτούνη (75', 90+3'), απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε μόνο άμυνα για 90'+ λεπτά. Προκλητικός ο διαιτητής Παπαπέτρου, ο οποίος δεν έδωσε τέσσερα καθαρά πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο. Ρεκόρ τελικών προσπαθειών για τους Πειραιώτες, που είχαν συνολικά 36, με τις 22 στην εστία!

Για την 24η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Εργοτέλη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με σκορ 3-0, χάρη στα γκολ των Ντουρμάζ (71') και Φορτούνη (75', 90+3), κόντρα σε μία ομάδα που έπαιζε μόνο άμυνα για 90 λεπτά. Η κατοχή των ερυθρολεύκων ήταν συντριπτική, μετρώντας πολλές τελικές προσπάθειες, παίζοντας μονότερμα τους κιτρινόμαυρους. Προκλητικός ο διαιτητής, ο οποίος δεν έδωσε τέσσερα πεντακάθαρα πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Από τη σέντρα, ο Ολυμπιακός ανέλαβε τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση.

Στο 6ο λεπτό ο Χάρα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά της περιοχής και ο Σαράνοβ μπλόκαρε την κεφαλιά του Μανιάτη από το ύψος του πέναλτι.

Στο 10' και μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες από τα αριστερά, η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον Χάρα, καθώς η άμυνα του Εργοτέλη δεν απομάκρυνε σωστά. Το δεξί σουτ του Αργεντινού επιθετικού εντός περιοχής ήταν απελπιστικά άστοχο.

Στο 16' ο Ντομίνγκες πάσαρε στον Ντοσεβί, ο οποίος σούταρε με το δεξί από διαγώνια θέση εντός περιοχής, αλλά ήταν σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, διώχνοντας μακριά την μπάλα και τον κίνδυνο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Ρέντζα στον Χάρα. Υπήρχε παράβαση.

Στο 24' ο διαιτητής Παπαπέτρου "έκλεισε τα μάτια" σε μία δεύτερη παράβαση, ακόμα πιο πεντακάθαρη. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Κασάμι να τροφοδοτεί τον Χάρα. Ο Αργεντινός σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό χέρι του Γκορκς. Ο Λετονός στόπερ είχε σηκώσει το χέρι του και βρήκε με πρόθεση την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν "κλείσει" τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και αναζητούσααν ένα γκολ για να... φύγει το άγχος.

Οι παίκτες του Εργοτέλη έπαιζαν μαζική άμυνα. Με... χέρια, με πόδια, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αναχαιτίσουν τους ερυθρόλευκους.

Στο 33' ο Ντομίνγκες σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής, ύστερα από αντεπίθεση, με τον Σαράνοβ να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Στο 34' ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για τρίτο πέναλτι στο ματς! Ο Πίτσος ανέτρεψε τον Χάρα, ακριβώς πάνω στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε κόρνερ! Ο Αργεντινός επιθετικός τσίμπησε την μπάλα και ανατράπηκε καθαρά από τον αντίπαλο.

Στο 37' ο "Τσόρι" εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κασάμι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, εν συνεχεία ήταν η σειρά του Σαντάνα να πράξει το ίδιο. Η μπάλα χτύπησε πάνω σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.

Στο 38' ο Αφελάι ελίχθηκε έξω από την περιοχή και πέρασε τον Χουλά, σουτάροντας με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σαράνοβ.

Οι παίκτες του Εργοτέλη έπεφταν διαρκώς κάτω, κάνοντας καθυστερήσεις, αλλά το "σφυροκόπημα" του Ολυμπιακού συνεχιζόταν. Στο 43' ο Ντοσεβί γύρισε την μπάλα από τα δεξιά της περιοχής, ο Χάρα δοκίμασε το τακουνάκι με το δεξί, αλλά ο Ρέντζας έβαλε το πόδι του και μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Στο 44' ο Ντοσεβί απηύδησε από τη συμπεριφορά των φιλοξενούμενων και δεν τήρησε το φερ-πλέι, με παίκτη του Εργοτέλη να βρίσκεται φαρδύς-πλατύς στο χορτάρι. Ο Ντομίνγκες πάσαρε από τα δεξιά στον εξτρέμ από το Τόγκο, ο οποίος σούταρε με το δεξί από πλάγια θέση, με τον Σαράνοβ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 45'+1', ο Παπαπέτρου δεν είδε και τέταρτο καταφανέστατο πέναλτι στη σειρά! Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Σαντάνα πήρε τη γυριστή κεφαλιά και ο Γκορκς με τον αριστερό αγκώνα στο πρώτο δοκάρι απομάκρυνε την μπάλα. Πάλι ο διαιτητής δεν είδε τίποτα! Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας συντριπτικά με το μέρος του, με 11 κερδισμένα κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο. Και τέσσερα πέναλτι, στα οποία ο διαιτητής Παπαπέτρου "έκλεισε τα μάτια". Μιλάμε για.... παγκόσμιο ρεκόρ. Ο αριθμός είναι εξωπραγματικός για ένα ημίχρονο.

Στο 51' ο Ελαμπντελαουί έκανε το γύρισμα στα δεξιά της περιοχής και ο Ντοσεβί γύρισε το σώμα του, σουτάροντας με το δεξί, με τον Σαράνοβ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 55' ο Ντομίνγκες σέντραρε από τα δεξιά με το αριστερό, ο Αφελάι έκανε κάτι σαν πλασέ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλς εστίας.

Στο 57' ο Ντουρμάζ πήρε τη θέση του Αφελάι, στην πρώτη αλλαγή του Βίτορ Περέιρα.

Ο Ολυμπιακός ήταν... καταιγιστικός και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 60' ο Κασάμι σούταρε με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, με τον Σαράνοβ να διώχνει και τον Ντομίνγκες στην επαναφορά να σημαδεύει με το αριστερό άουτ.

Στο 61' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέμπτο πέναλτι στο ματς, σε μαρκάρισμα του Γκορκς στον Χάρα εντός περιοχής.

Στο 62' ο Ντουρμάζ σούταρε με το αριστερό από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Νέο σουτ του Κασάμι στο 64' από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πάλι απέκρουσε ο Σαράνοβ.

Στο 65' ο "Τσόρι" εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Χάρα σε κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ουσιαστικά, με την προβολή που επιχείρησε, η μπάλα απομακρύνθηκε!

Στο 66' ο Ντουρμάζ σούταρε από πλεονεκτική θέση και ο Σαράνοβ μπλόκαρε.

Στο 70' ο Φορτούνης αντικατέστησε τον Ντοσεβί.

Και στο 71' ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0! Ο Φορτούνης άλλαξε την μπάλα στα αριστερά με τον Ντομίνγκες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα προς το δεύτερο δοκάρι. Εκεί, ο Ντουρμάζ με ψύχραιμο δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Λύτρωση για τους Πειραιώτες, που ήταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλό τους.

Στο 73' σκόραρε και η δεύτερη αλλαγή του Περέιρα! Ο Μανιάτης με ωραία μακρινή πάσα τροφοδότησε τον Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί προ του Σαράνοβ, διαμορφώνοντας το 2-0.

Στο 76' ο Ντομίνγκες προσπάθησε να... κρεμάσει τον Σαράνοβ, ο οποίος έδιωξε δύσκολα και στη συνέχεια ήταν τυχερός, καθώς η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 78' ο Φιντέλεφ "γκρέμισε" εντός περιοχής τον Κασάμι και ο διαιτητής Παπαπέτρου υπέδειξε την παράβαση. Με την... έκτη, καθώς στα έξι πέναλτι έδωσε το ένα! Ο Ντομίνγκες ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν ήταν καλό το χτύπημα και ο Σαράνοβ μπλόκαρε στην αριστερή γωνία της εστίας του. Τραυματίστηκε, όμως, και έδωσε τη θέση του στον Καβουσάκη.

Στο 80' ο Μπενίτες πήρε τη θέση του Ντομίνγκες.

Στο 88' ο Αυλωνίτης είχε καθοριστικό τάκλιν προ του Περέιρα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο και πλάσαρε, αλλά είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ.

Στο 90' ο Καβουσάκης μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Μπενίτες.

Στο 93' ο Φορτούνης ελίχθηκε υπέροχα και με έξοχο δεξί σουτ από θέση μέσα αριστερά της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, σημειώνοντας ένα εκπληκτικό γκολ!

Το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός παραμένει δίκαια στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος.