Αντιμέτωπος με τον Εργοτέλη σήμερα ο Ολυμπιακός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, καλείται να κάνει απόψε στις 19:30 ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, με το οποίο πέφτει η αυλαία της πρώτης δόσης των αγώνων της 24ης αγωνιστικής.

Οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι προέρχονται από την ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, είναι αήττητοι στις τελευταίες 12 αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο έχουν συγκεντρώσει 32 βαθμούς (10 νίκες - 2 ισοπαλίες).

Είναι αήττητος μέσα στο 2015, καθώς η τελευταία του ήττα σημειώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου (1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη).

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Τούμπα, η ομάδα του Βίτορ Περέιρα δεν σκόραρε μόλις για τρίτη φορά φέτος. Οι προηγούμενες δύο ήταν στο Περιστέρι, στην ήττα από τον Ατρόμητο (1-0) και στην ισοπαλία (0-0) με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Παρόλα αυτά, παραμένει η πιο παραγωγική εκτός έδρας ομάδα, καθώς μακριά από το Καραϊσκάκη έχει συγκεντρώσει 27 βαθμούς, με 8 νίκες, 3 ισοπαλίες (με Παναιτωλικό και Αστέρα) και 1 ήττα (από τον Ατρόμητο).

Στο Καραϊσκάκη, πέρα από την ήττα από τον ΠΑΟΚ, υποχρεώθηκε και από τον ΠΑΣ σε απώλεια βαθμών (2-2), έχοντας κερδίσει τα υπόλοιπα 9 παιχνίδια.

Επιπλέον διατηρεί τα πρωτεία στις αμυντικές επιδόσεις, καθώς έχει δεχθεί μόλις 14 γκολ.

Την τρίτη του νίκη στα τελευταία 4 παιχνίδια, που του δίνει το δικαίωμα να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στην Σούπερ Λίγκα, πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική ο Εργοτέλης στο ντέρμπι του Ηρακλείου, με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Στις τελευταίες 5 αγωνιστικές, μάλιστα έχει χάσει μόνο από τον Παναιτωλικό, ενώ έχει και μία ισοπαλία. Ο Εργοτέλης είναι μία από τις χειρότερες εντός έδρας ομάδες, αφού έχει καταφέρει να κάνει μόλις 3 νίκες σε 11 παιχνίδια. Στα υπόλοιπα 8 παιχνίδια, έχει αποσπάσει μόλις 3 ισοπαλίες και έχει υποχρεωθεί σε 5 ήττες.

Εκτός έδρας έχει 2 νίκες σε 11 παιχνίδια (3 ισοπαλίες και 6 ήττες).

Μόλις μία φορά έχει σκοράρει ο Εργοτέλης ως φιλοξενούμενος του Ολυμπιακού. Στις 24 Οκτωβρίου του 2009, όταν ο Σασιασβίλι είχε ανοίξει το σκορ στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά δύο γκολ από τους Μήτρογλου (38') και Ντουντού (85'), χάρισαν τη νίκη στους ερυθρόλευκους. Δεδομένου τούτου αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι Κρητικοί δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ούτε ισοπαλία στις 8 επισκέψεις τους στον Πειραιά, στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκας, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει 17 φορές σε αυτά τα 8 παιχνίδια.

Πάντως, οι Κρητικοί έχουν κόψει 4 φορές βαθμούς από τον Ολυμπιακό, όλες στο Παγκρήτιο. Σε 9 παιχνίδια που έγιναν εκεί, πέρα από τις 5 ήττες, υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό σε 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, με τελευταία αυτή στις 22 Φεβρουαρίου 2009 (1-0 μρ γκολ του Κουτσιανικούλη).