Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός! Νίζνι Νόβγκοροντ – Ολυμπιακός 82-91

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Νίζνι με σκορ 82-91, σημειώνοντας το τρίτο του "διπλό" στο TOP-16 (Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε), ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο με 6 νίκες και 1 ήττα, παραμένοντας πρώτος στον όμιλο του.

Οι ερυθρόλευκοι κινδύνευσαν να... φυλακιστούν στο Νόβγκοροντ από το επιθετικό παιχνίδι της Νίζνι, με τις δύο ομάδες να παίζουν μπάσκετ σε υψηλό τέμπο, με αποτέλεσμα το σκορ να πάει ψηλά.

Οι Πειραιώτες αντέδρασαν στην τέταρτη περίοδο, μετρώντας σκορ 16-28, καταφέρνοντας στο τέλος να κερδίσουν το ματς, πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι, πέρα από το θετικό και σημαντικό αποτέλεσμα, εμφάνισαν αδυναμίες στην άμυνα, τις οποίες και θα πρέπει να προσέξουν ενόψει της συνέχειας, αν και οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακά εύστοχοι από ένα σημείο και μετά.

Οι παίκτες του κόουτς Σφαιρόπουλου είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (20/9), ικανοποιητικά ποσοστά στην επίθεση (23/41δ-56%, 10/21τρ-47%, 15/20β-75%), μετρώντας υψηλή συγκομιδή πόντων σε παιχνίδι εκτός έδρας, ενώ υπήρχε ισορροπία στα ριμπάουντ (30-32).