Βέροια – Ολυμπιακός 0-2

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την Βέροια να μένει με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο από το 12' (αποβολή Μπαλάφα) ο Ολυμπιακός είχε άπλετο χρόνο να επιτεθεί απέναντι σε μια Βέροια που κλείστηκε αναγκαστικά πίσω.

Το έργο πάντως των "ερυθρόλευκων", σ' έναν κακό αγωνιστικό χώρο, αποδείχθηκε απαιτητικό. Αφού στο 18', η ομάδα του Περέιρα γλίτωσε στο δοκάρι του Μπατιόν, προσπάθησε χωρίς ουσία να εκμεταλλευτεί το συντριπτικό ποσοστό κατοχής (72%). Την ίδια στιγμή άλλωστε ο Βεργώνης είχε έρθει πολύ κοντά στους στόπερ και οι εξτρέμ του Γκρανέρο (Μπαργκάν, Καλτσάς) έγιναν δεύτεροι πλάγιοι μπακ, με αποτέλεσμα ο Καντιμοίρης να μην χρειαστεί να επέμβει στο πρώτο 45λεπτο.

Η -εντός περιοχής- ανατροπή του Ελαμπντελαουί, στην οποία ο Ιωαννίδης υπέδειξε κόρνερ, θα μπορούσε να είχε αλλάξει την εικόνα, δεν συνέβη όμως και ο Ολυμπιακός αναζητούσε τρόπους να καταβάλει την αυταπάρνηση παικτών όπως ο Μπράβο ή ο Βέρτζος. Μάλιστα οι πρωταθλητές απειλήθηκαν ξανά στη φάση του 63', όταν ο Ντουμίτρου, που έφυγε μόνος, προτίμησε να τελειώσει (άσχημα) τη φάση παρά να δώσει στον Καλτσά που ήταν φάτσα με το τέρμα.

Ο Περέιρα είχε ήδη ρίξει στη μάχη Ντομίνγκες και Χάρα, ο Μανιάτης είχε γίνει στόπερ και ο Σιόβας αριστερό μπακ, τη λύση όμως για τον Ολυμπιακό έδωσαν δυο εξ όσων έπαιζαν από την αρχή. Στο 71' Μήτρογλου και Φορτούνης συνδυάστηκαν εξαίσια και την ώρα που οι γηπεδούχοι ψάχνονταν πώς θα παραταχθούν σε άμυνα των τριών, μετά την άστοχη έξοδο του Μπράβο, ο Έλληνας φορ πλάσαρε ιδανικά τον Καντιμοίρη για το 1-0.

Ήταν φυσικά το χρονικό σημείο που κρίθηκε ο αγώνας, αφού η Βέροια δεν είχε δυνάμεις να βγει μπροστά. Ούτε όμως και παίκτες, αφού στο 76' αποβλήθηκε, με δεύτερη κίτρινη και ο Μπατιόν. Μια φάση που έφερε αναταραχή, καθώς ο αποβληθείς ποδοσφαιριστής χειροκροτούσε ειρωνικά, ο Καλτσάς το ίδιο και ο Μανιάτης ενεπλάκη σε καβγά. Ο Ιωαννίδης προτίμησε να μην αποβάλει άλλον παίκτη, κακώς γιατί έκτοτε τα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων στους "ερυθρόλευκους" που είχαν την μπάλα ήταν υπέρ το δέον σκληρά. Το 2-0 από τον Ντοσεβί στο 87' άλλαξε μόνο το τελικό αποτέλεσμα.