Νίκησε τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ντοσεβί έδωσε τη λύση στο 69' και ο Μανιάτης διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 93', σε μία αγχωτική επικράτηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό. Παρά τη ρευστότητα του αποτελέσματος, οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Ρομπέρτο. Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν στην κορυφή της Super League με δύο βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Περισσότεροι από δεκαπέντε χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν αυτό το βράδυ Κυριακής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο ήταν στο ξεκίνημα ο Παναιτωλικός και οι παίκτες του Περέιρα προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα για να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 9 ο Φορτούνης με έξοχη κάθετη πάσα από τα αριστερά τροφοδότησε τον Αφελάι, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά της περιοχής, με τον Στεφανάκο να διώχνει ενστικτωδώς με το αριστερό πόδι. Η πρώτη επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ των Αγρινιωτών.

Πριν από την έναρξη της 19ης αγωνιστικής, οι δύο ομάδες είχαν την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος, με μόλις 13 γκολ παθητικό. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν μόλις μία ήττα μακριά από το Αγρίνιο, αυτήν στην πρεμιέρα της Super League από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (23/8/14, 1-0), με το γκολ να σημειώνεται στο 92ο λεπτό! Επίσης, είχαν δεχθεί μόλις 5 γκολ σε 9 ματς (3 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττα, με 10 τέρματα υπέρ και 5 κατά).

Στο 13' ο Μαζουακού επιχείρησε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά, αλλά το αριστερό σουτ που έκανε εκτός περιοχής δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα η μπάλα να κοντράρει πάνω στον Μαλεζά και να απομακρυνθεί. Στο 16' ο Ντοσεβί γύρισε το σώμα του και σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής, με τον Στεφανάκο να μπλοκάρει δίχως πρόβλημα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη του επίσκεψη στα ερυθρόλευκα καρέ: η απομάκρυνση της μπάλας από την κεφαλιά του Μαζουακού δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Ο Άλβες έγινε κάτοχος της μπάλας και πέρασε τον Σιόβα, αλλά άνοιξε πολύ την μπάλα. Ο Ρομπέρτο βγήκε έγκαιρα και έδιωξε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρτίνες δεν κατάφερε να πλασάρει, αφού έκανε τάκλιν ο Κασάμι.

Η κατοχή μπάλας στο εικοσάλεπτο ήταν 69%-31% υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν σε αυτό το διάστημα να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο Γοδόι είχε αναλάβει από το ξεκίνημα του ματς το προσωπικό μαρκάρισμα του Φορτούνη, τον οποίο και ακολουθούσε σε κάθε του βήμα πάνω στο χορτάρι. Στο 27' ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση: ο Φορτούνης ελίχθηκε υπέροχα από τα αριστερά και μπήκε στην περιοχή, πασάροντας στον επερχόμενο Αφελάι. Ο Ολλανδός σούταρε στην κίνηση με το δεξί, λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ετζενγκέλε και κατέληξε κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός κρατούσε στην άμυνα και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πιέσει ακόμα περισσότερο όσο κυλούσε ο χρόνος. Στο 36' ο Μαρτίνες έβγαλε μία άκρως επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα πέρασε τόσο από τον Αυλωνίτη όσο και από τον Σιόβα, αλλά ευτυχώς για τον Ρομπέρτο κανένας από τους δύο παίκτες του Παναιτωλικού που βρίσκονταν στην περιοχή (Μύγας και Άλβες) δεν κατάφεραν να πεταχτούν στην πορεία της. Στο 40' ο Ολυμπιακός έχασε διπλή ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Σε αντεπίθεση, ο Αφελάι κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, συγκλίνοντας στη συνέχεια προς τα μέσα. Ο Ολλανδός έκανε το σουτ με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή και ο Στεφανάκος έδιωξε ενστικτωδώς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Φορτούνης επιχείρησε νέα προσπάθεια και νέο δεξί σουτ, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να αντιδράει και πάλι αποτελεσματικά για την ομάδα του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντοσεβί κινήθηκε από τα δεξιά και έστρωσε την μπάλα με το αριστερό στον επερχόμενο Μανιάτη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, όμως, πλάσαρε άτσαλα με το δεξί στην κίνηση και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με ένα δίκαιο 0-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Χωρίς αλλαγές άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Ένα... ψιλόβροχο είχε κάνει την εμφάνισή του στο Φάληρο. Στο 52' ο Ντοσεβί επιχείρησε δεξί συρτό σουτ από τα δεξιά της περιοχής. Ο Στεφανάκος απέκρουσε με αστάθεια την μπάλα, ο Μανιάτης προσπάθησε να πλασάρει με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού απέκρουσε ξανά και η μπάλα απομακρύνθηκε. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Έψαχνε, όμως, απεγνωσμένα διαδρόμους μπροστά από το αντίπαλο τέρμα.

Στο 63' ο Κουτρομάνος πήρε τη θέση του Μύγα, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι σε μία διεκδίκηση της μπάλας. Στο 64', ύστερα από φάση διαρκείας, ο Μανιάτης με κεφαλιά-πάσα από το ύψος της περιοχής τροφοδότησε τον Μήτρογλου, ο οποίος κατέβασε την μπάλα με το αριστερό και σούταρε με το δεξί στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Περέιρα προχώρησε σε διπλή αλλαγή: ο Μπενίτες πήρε τη θέση του Φορτούνη και ο Ντουρμάζ του Αφελάι. Με 4-4-2, πλέον, οι Πειραιώτες. Ο Ντουρμάζ πήγε δεξιά και ο Ντοσεβί αριστερά, με τον Μπενίτες να κινείται κοντά στον Μήτρογλου.

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 69ο λεπτό! Με τον Ματιέ Ντοσεβί να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι επί εποχής Περέιρα, αλλά και το δεύτερο δικό του γκολ στη σεζόν! Ο Ολυμπιακός έκλεψε την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής και ο Ντοσεβί ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, πασάροντας στον Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός καθυστέρησε κάπως, αλλά μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να πασάρει με τη σειρά του στον Ντοσεβί. Η μπάλα κόντραρε στα αντίπαλα σώματα και ο Τογκολέζος εξτρέμ, αφού έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, σούταρε στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, "τρυπώντας" τα δίχτυα του Παναιτωλικού για το 1-0.

Στο 73' ο Σκαραμοτσίνο αντικατέστησε τον Κέβιν. Στο 76' ο Ντοσεβί προσπάθησε να "αλλάξει" το παιχνίδι από τα αριστερά προς τα δεξιά, αλλά ο Μαρτίνες έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Κι ενώ ο παίκτης του Παναιτωλικού εφορμούσε, ο Αυλωνίτης με ένα καθοριστικό τάκλιν έδιωξε την μπάλα πλάγια και "εξάλειψε" τον διαγραφόμενο κίνδυνο. Στο 79' ο Βασιλείου αντικατέστησε τον Μπεχαράνο. Επιθετικό έβαλε ο Χάβος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ντουρμάζ είδε τον Στεφανάκο εκτός εστίας και από τα δεξιά (και εκτός περιοχής) προσπάθησε με σέντρα-σουτ να "κρεμάσει" τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος βρήκε ίσα-ίσα την μπάλα και την απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο κινητικός Ντουρμάζ ανέλαβε την εκτέλεση στο 80' από τα αριστερά. Ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστρωσε την μπάλα στον Ντοσεβί, ο οποίος πλάσαρε άτσαλα με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει αυτό που ήθελε, το γκολ της νίκης. Κι έπρεπε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα πάση θυσία μέχρι το τέλος. Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Στο 86' ο Περέιρα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Μπουχαλάκη να παίρνει τη θέση του σκόρερ Ντοσεβί. Ο Παναιτωλικός μπορεί να ήταν καλά στημένος μεσοαμυντικά, αλλά στο δημιουργικό κομμάτι δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό. Το σκορ, όμως, παρέμενε ρευστό και τα τελευταία λεπτά είχαν τη δική τους αγωνία. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 93', οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 2-0! Ο Ντουρμάζ έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε δύο αντιπάλους (!), και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά. Την κατάλληλη στιγμή, ο Σουηδός εξτρέμ πάσαρε στον επερχόμενο Μανιάτη, ο οποίος με δεξί πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Στεφανάκου. Πανέμορφο γκολ και ανακούφιση στους Πειραιώτες, που νίκησαν τον Παναιτωλικό με 2-0 και έφτασαν τους 45 βαθμούς, παραμένοντας στην 1η θέση της Super League. Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί με 43.

Πηγή: redplanet.gr