Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 81-58

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το αήττητο στο ΣΕΦ στη φετινή Ευρωλίγκα διατήρησε ο Ολυμπιακός, θριαμβεύοντας επί της Αρμάνι Μιλάνο με 81-58.

Οι Πειραιώτες έκαναν το «δύο στα δύο» στο Top 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, συντρίβοντας την ιταλική ομάδα που άντεξε μόλις ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κυκλοφόρησαν την μπάλα, χτύπησαν από την περιφέρεια κι «έπνιξαν» με την άμυνά τους τον αντίπαλό τους. Ο λαβωμένος Μπρεντ Πέτγουεϊ, που ήταν αμφίβολος πριν από τον αγώνα, έβγαλε… μάτια απέναντι στους Ιταλούς. Ο Αμερικανός φόργουορντ τελείωσε με 13 πόντους και δύο ριμπάουντ, ενώ 13π. με τρία ριμπάουντ και άλλες τόσες ασίστ είχε ο Όλιβερ Λαφαγέτ. Από τους ηττημένους ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είχε 12 πόντους και μία ασίστ.

Με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να ξεκινάει ορεξάτος ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με 4-0, αλλά με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε η Αρμάνι Μιλάνο ισοφάρισε σε 7-7 στο 5’. Ο Σάμαρντο Σάμουελς έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του (10-11) και με τρίποντο του Νικολό Μέλι ξέφυγε στο +3 (13-16). Τα διαδοχικά λάθη των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλο, τέσσερα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, και το δίποντο του Μάρσον Μπρουκς έφεραν τους φιλοξενούμενους στο υπέρ τους 18-13 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Τζεντίλε άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα στην έναρξη της δεύτερης περιόδου (13-20), αλλά η αγωνιστική άνοδος του Οθέλο Χάντερ, σε συνδυασμό με την καλή επιθετική παρουσία του Κώστα Σλούκα, έφεραν τη μείωση στο σκορ (20-17). Ο Όλιβερ Λαφαγέτ με τρίποντο ισοφάρισε στο 20-20, ωστόσο ο Ντάνιελ Χάκετ συνέχισε το… χαβά του (20-24). Οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους στην άμυνα και με το Δημήτρη Κατσίβελη να εκτελεί από την περιφέρεια έκαναν την ανατροπή (29-26). Όταν στην εξίσωση του σκοραρίσματος μπήκε και ο Γιώργος Πρίντεζης η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 37-31, πριν ο Λίνας Κλέιζα με το πρώτο καλάθι του στο ματς διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου, 39-35.

Στο δεύτερο μέρος ο Βασίλης Σπανούλης και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ πήραν για τα καλά… μπροστά και σε συνδυασμό με την καλή άμυνά του ο Ολυμπιακός απογειώθηκε (47-35). Ο Μπράιαν Ντάνστον πήρε τη… σκυτάλη, για το 49-35, με το Λούκα Μπάνκι να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ, στο 24’, και να ξυπνάει τους παίκτες του (49-38, με τρίποντο από τον Τζεντίλε, 51-42 με τον ίδιο παίκτη στο 26’). Ο Ολυμπιακός, όμως, συνέχισε να έχει τον έλεγχο, μειώνοντας τα λάθη του, παίρνοντας την κυριαρχία στα ριμπάουντ και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο τους Ιταλούς. Στο 30’ βρέθηκε στο +12 (56-44), δείχνοντας να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Αρμάμι Μιλάνο.

Το τρίποντο του Όλιβερ Λαφαγέτ με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, έως εκείνο το σημείο (59-44). Υπήρχε, όμως, και συνέχεια με τον Κώστα Σλούκα που με διαδοχικούς πόντους του έκανε στο 23’ το 63-45 και το Γιώργο Πρίντεζη, που δικό του σερί διαμόρφωσε το 66-46, «τελειώνοντας» επί της ουσίας την αναμέτρηση. Το τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι ήρθε ως… κερασάκι στην τούρτα (71-46), αλλά οι Πειραιώτες δεν χαλάρωσαν ούτε στη συνέχεια (74-47, με τρίποντο από το Λαφαγέτ). Ο Τζο Ράγκλαντ μάταια πάλευε για την ομάδα του (77-53 στο 38’), που τα είχε εντελώς χαμένα. Η… μπίλια έκατσε, τελικά, στο +23 (81-58) για τον Ολυμπιακό, με «γρήγορους» πόντους στο φινάλε από Ράγκλαντ και Σάμουελς.