Νίκη στη Λιβαδειά για τον Ολυμπιακό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Θρύλος πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του Λεβαδειακού, χάρη σε παλικαρίσια εμφάνιση και πάθος μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα!

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς από τον αντίπαλό του, ο Ολυμπιακός έδειξε στη Λιβαδειά τι σημαίνει να είσαι πρωταθλητής και νικητής! Πάλεψε το ματς απέναντι στον Λεβαδειακό μέχρι το τέλος και έχοντας τον Αφελάι (μπήκε αλλαγή) σε δαιμονιώδη κατάσταση, γύρισε το ματς και νίκησε 2-1! Συνεχίζει με νίκη στη Super League τις υποχρεώσεις του και πλέον μπροστά υπάρχει ο Πανιώνιος.

Ο κ. Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1, η οποία συχνά-πυκνά άλλαζε σε 4-3-3, ανάλογα με το αν η ομάδα μας βρισκόταν στην άμυνα ή την επίθεση. Στο τέρμα ήταν ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας και Γιαννούλης. Ο Εντινγκά με τον Κασάμι ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής υπήρξε μία διαφοροποίηση σε σχέση με τα προοηγούμενα παιχνίδια. Εκεί βρισκόταν ο Αρτούρ Μαζουακού, ενώ από την άλλη πλευρά, στην πτέρυγα, ήταν ο Νατβίντ Φουστέρ, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Στον πάγκο ήταν οι Μέγιερι, Μανιάτης, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Φορτούνης, Ντοσεβί και Αφελάι, ενώ εκτός 18άδας έμεινε ο Μπουχαλάκης. Στο γήπεδο και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος όρθιος παρακολούθησε την εξέλιξη του αγώνα.

Το ματς άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα μας, η οποία δέχθηκε πλήρη αιφνιδιασμό με το γρήγορο γκολ του Λεβαδειακού. Μπορεί αυτό να ήρθε από στημένη φάση, όμως η "ζημιά" έγινε και από το δεύτερο λεπτό κιόλας ο Θρύλος βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Άμεση ήταν η αντίδραση των παικτών του Μίτσελ, οι οποίοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά για να σκοράρουν. Ο Λεβαδειακός έχασε με τραυματισμό τον Πρόιτς, τον οποίο αντικατέστησε πολύ νωρίς στο ματς ο Νικολακάκης. Ο Ολυμπιακός ς αύξησε πολύ την πίεσή του προς την εστία του Σηφάκη. Ο Λεβαδειακός δυσκολευόταν πάρα πολύ να κρατήσει την μπάλα, καθώς η ομάδα μας έκλεβε πολύ εύκολα και έβγαινε ξανά στην επίθεση. Ο Λεβαδειακός έκανε και δεύτερη αλλαγή πολύ νωρίς, καθώς και ο Μαχαίρας αποχώρησε, αφήνοντας τη θέση του στον Σκέμπη.

Το σκηνικό φαινόταν ότι θα διαμορφωνόταν έτσι σε... όλο το παιχνίδι. Η μπάλα παιζόταν πολύ περισσότερο προς την εστία του Λεβαδειακού, με την κατοχή να είναι συντριπτικά υπέρ του Θρύλου! Ο Μαζουακού έπαιρνε πολλές προσπάθειες από αριστερά, ενώ στον άξονα η μπάλα περνούσε πολύ και από τον Κασάμι. Οι ευκαιρίες και η κατοχή ήταν υπέρ του Ολυμπιακού και το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ.. Στις στημένες φάσεις προωθούνταν οι δύο κεντρικοί μπακ, ενώ ο Λεβαδειακός δήλωσε ξανά... παρών λίγο πριν το ημίωρο, με καλή ευκαιρία για γκολ. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε πολύ από αριστερά και λιγότερο από τα δεξιά. Ο Φουστέρ συνέκλινε αρκετά και πλησίαζε αρκετά τον Μήτρογλου για να τον υποστηρίξει στην επίθεση. Το πρώτο μέρος ήταν, εν γένει, ένας επιθετικός μονόλογος για τον Ολυμπιακό, με τον Λεβαδειακό να αμύνεται ως επί το πλείστον και να αναζητά μόνο τις αντεπιθέσεις. Στην ανάπαυλα οι ομάδες πήγαν με τον Λεβαδειακό να προηγείται και τον Ολυμπιακό να αναζητά την ισοφάριση αρχικά και εν συνεχεία τη νίκη.

Η επανάληψη άρχισε με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί μία αλλαγή. Στην θέση του Γιαννούλη μπήκε ο Ντοσεβί, με τον Μαζουακού να περνάει αριστερό μπακ και τον Φουστέρ μπροστά του, ως αριστερό χαφ. Ο Ντοσεβί πήγε δεξιά, μπροστά από τον Ελαμπντελαουί. Από τα πρώτα λεπτά κιόλας φάνηκε ξανά η επιθετική διάθεση του Ολυμπιακού και η θέληση για ένα άμεσο γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι ξανά στο "μηδέν". Το παιχνίδι ήταν αρκετά άναρχο στο πρώτο διάστημα του δευτέρου μέρους, με τον θρύλο να έχει την κατοχή, αλλά να δυσκολεύεται να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού από τον άξονα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να βγαίνει πολύ από τα πλάγια και να παίζει με σέντρες, τις οποίες ο Κώτσιος με τον Τομάς αναχίτιζαν εύκολα.

Η δεύτερη διορθωτική κινηση του κ. Μίτσελ ήρθε λίγο μετά τη μία ώρα αγώνα, με τον Αφελάι να περνάει στο γήπεδο αντί του Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος πάλεψε και έδωσε πολλές "μάχες" προς την περιοχή του Σηφάκη. Ο Ολλανδός άσος πέρασε αριστερά και βοήθησε στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι, ενώ ο Τσόρι πήγε πιο κοντά στον Μήτρογλου. Ο Λεβαδειακός δεν βιαζόταν να αναπτυχθεί, κρατώντας το υπέρ του αποτέλεσμα... Ο Ολυμπιακός από την άλλη βιαζόταν και έψαχνε με μεγάλη θέρμη, αλλά όχι πολύ "ορθόδοξα" το γκολ. Στο 68' ο Μπενίτες πέρασε στη θέση του Εντινγκά, πήγε δίπλα στον Μήτρογλου και το σύστημα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε σε 3-5-2. Ο Μποτία ήταν ο μοναδικός στόπερ, ενώ οι Ελαμπντελαουί και Μαζουακού ήταν οοι υποστηρικτές του στην άμυνα. ο Σιόβας πήγε αμυντικό χαφ, ο Κασάμι, ο Αφελάι και ο Ντομίνγκεζ ήταν μπροστά του, ενώ στην επίθεση ήταν οι Μήτρογλου και Μπενίτες.

Η κατοχή ήταν στο 63% για τον Θρύλο και όμως αυτό δεν έφτανε για να έρθει το γκολ! Η διάθεση του Αφελάι, όμως, σε συνδυασμό με την τεράστια ποιότητά του, έφεραν το 1-1 στο 75' περίπου! Ο Ολλανδός έδωσε αέρα στην επίθεση του Ολυμπιακού και την ισοφάριση. Με νέα διάθεση, πλέον, ο Θρύλος πάλευε για τη νίκη! Το παιχνίδι είχε χάσει πλέον, εν πολλοίς, θέσει, συστήματα και τακτικές και αυτό που μετρούσε ήταν η δίψα για τη νίκη. Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Λεβαδειακός έδειχνε ικανοποιημένος με το "Χ", όμως στον Ολυμπιακό δεν έφτανε το 1-1. Ο Αφελάι ήταν σαφέστατα ο πολυτιμότερος του Θρύλου, αφού με την απόδοσή του έφερε το 1-1 και στη συνέχεια και το 2-1 για την ομάδα μας. Ο Ολλανδός έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στην ανατροπή του εις βάρος μας σκηνικού, με το δεύτερο γκολ να έρχεται στις καθυστερήσεις του αγώνα και να λυτρώνει τον κ. Μίτσελ και τους συμπαίκτες του.

Ο Θρύλος προχωράει με νίκη στη Super League και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στο Europa League, ενώ στρέφει το βλέμμα του και στον Πανιώνιο!

Πηγή: olympiacos.org