Κυπελλούχος χάντμπολ ο Ολυμπιακός – Ιστορική "κούπα" για τους ερυθρόλευκους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το νεοσύστατο τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού πρόσθεσε απόψε το πρώτο... λιθαράκι του στην πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Κώστα Τσιλιμπάρη, οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Ζαραβίνα επικράτησαν 26-22 (ημίχρονο 13-10) του ΑΣΕ Δούκα, στον τελικό του final-4 του κυπέλλου που διεξήχθη στη Γλυφάδα, και έγιναν η 13η διαφορετική ομάδα που κατακτά τον τίτλο, στα 36 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα το προβάδισμα, με ηγέτη στην επίθεση τον Γρηγόρη Σανίκη και τον Κώστα Τσιλιμπάρη να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια.

Η εκτελεστική δεινότητα του Κεδέρη κράτησε «ζωντανό» τον ΑΣΕ Δούκα ως το τέλος του ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε 13-10 με γκολ του Παπαδιονυσίου στην εκπνοή. Ο τελικός κρίθηκε ουσιαστικά στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, όταν οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 17-10 στο 38΄ και 19-11 στο 40΄ και δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων να ελπίζει σε ανατροπή.

Οι έμπειροι παίκτες του Ολυμπιακού διαχειρίστηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τη διαφορά, η οποία απλά μειώθηκε στα τελευταία λεπτά, όταν ο Γιώργος Ζαραβίνας απέσυρε τους βασικούς.







Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 3, Κρητικός 1, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 4, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης 1, Σκρόμπις 5, Στούμπης, Κανδύλας 4, Σανίκης 5, Αλβανός, Παπαδιονυσίου 2, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΑΣΕ Δούκα (Κώστας Μπούνας): Μωραϊτης, Τόμπρος 2, Παπαπούλιος, Γκέρτσος, Νομικός, Αποστολίδης, Μίτροβιτς 1, Μπάρμπας, Ντούνης, Μπαγιός 5, Ζιβούλοβιτς 2, Ντάρσουβλαντ 1, Αραπακόπουλος, Ζαφειράκης, Κολλύρης, Κεδέρης 11