Επικράτησε της Μάλμε ο Ολυμπιακός με 4-2!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του!

Ο Θρύλος νίκησε με εμφατικό τρόπο την Μάλμε (4-2) και περίμενε το αποτέλεσμα του άλλου ματς στο Τορίνο για να μάθει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα συνεχίσει. Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν στο 0-0 κι έτσι οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο Europa League!

Οι παίκτες του κ. Μίτσελ έδειξαν ψυχή, πάθος, θέληση και παίζοντας και πολύ όμορφο ποδόσφαιρο απέδειξαν εντός αγωνιστικού χώρου την ανωτερότητά τους έναντι του αντιπάλου τους. Ο κόσμος της ομάδας καταχειροκρότησε μετά το τέλος της αναμέτρησης τους παίκτες μας και πλέον ανανεώνουν το ευρωπαϊκό τους… ραντεβού, τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Μίτσελ παρέταξε τον Θρύλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη με διάταξη που πλησίαζε στο 4-4-1-1. Δεν ήταν ακριβώς έτσι, όμως, αφού τρεις από τους έντεκα ποδοσφαιριστές είχαν περισσότερο ελεύθερο ρόλο από ότι υποδείκνυε η θέση τους. Αναλυτικά, ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ και Μαζουακού. Στη μεσαία γραμμή, ως καθαροί κεντρικοί μέσοι ήταν οι Εντινγκά και Μανιάτης. Ο πρώτος είχε περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα, ενώ ήταν επιφορτισμένος, ως επί το πλείστον, να παίρνει την πρώτη μπάλα από την άμυνα ή το τέρμα. Ο Κασάμι έβγαινε περισσότερο προς τα αριστερά, ενώ προς τα δεξιά έβγαινε ο Φουστέρ. Ο Ντομίνγκεζ έπαιζε κοντά στον μοναδικό καθαρό επιθετικό του Ολυμπιακού στο χορτάρι, τον Κώστα Μήτρογλου. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Κασάμι, ο Φουστέρ και ο Ντομίνγκεζ άλλαζαν διαρκώς θέση, σε μία προσπάθεια να κρατούν απασχολημένες και τις δύο πτέρυγες των Σουηδών.

Από τις πρώτες φάσεις κιόλας, έγινε εμφανής η διάθεση του Ολυμπιακού να ψάξει το γκολ.

Ο Φουστέρ, από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς πίεζε... λυσσαλέα! Από κοντά και ο Κασάμι! Η μπάλα έφτανε στα πόδια του "Τσόρι" για να "σπάσει" αριστερά ή δεξιά. Η πρώτη φάση στο ματς ήταν για τον Θρύλο. Τα δύο πλάγια μπακ του κ. Μίτσελ προσπάθησαν από νωρίς να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να υποστηρίξουν στην επίθεση Κασάμι και Φουστέρ. Αντίστοιχα, όταν ο Θρύλος αμυνόταν, οι δύο "τύποις" εξτρέμ μας υποστήριζαν τους μπακ. Η Μάλμε, αναζητώντας επίσης αποτέλεσμα στο ματς, δεν κλείστηκε. Ο Θρύλος είχε τον πρώτο λόγο. Στημένη μπάλα στο 9' και νέος κίνδυνος για την άμυνα της Μάλμε. Η επιθετική διάθεση του Ολυμπιακού σαφέστατη. Χαμένη ευκαιρία, μεγάλη μάλιστα, αμέσως μετά! Δεκαπέντε λεπτά πέρασαν και ο Ολυμπιακός παρέμεινε κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη! Η Μάλμε απειλούσε σποραδικά μόνο. Παρέμενε, ως επί το πλείστον, στο δικό της μισό του γηπέδου.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο του ματς η μερίδα του λέοντος στις επελάσεις ανήκε στον Ελαμπτελαουί, με τον Νορβηγό άσο να προωθείται και να απειλεί διαρκώς, δίχως όμως να παραμελεί και την άμυνά του. Ο Νταβίντ Φουστέρ άνοιξε το σκορ για τον Θρύλο πριν το 25' και η εξέλιξη αυτή έδωσε ώθηση στην ομάδα μας, η οποία φαινόταν και ήταν καλύτερη στο ματς!

Ο κόσμος τραγουδούσε δυνατά και με τα συνθήματά του έσπρωχνε τον Ολυμπιακό στη νίκη! Μετά και το 1-0 η ομάδα μας αύξησε την πίεσή της προς την εστία της Μάλμε, με τους Σουηδούς να παραμένουν κομπάρσοι στο ματς! Οι ευκαιρίες ήταν δικές μας, όπως και η κατοχή, αλλά και η ανωτερότητα στο γήπεδο! Λίγο μετά το 35' η Μάλμε κέρδισε μερικά μέτρα στο γήπεδο και ανέβηκε, προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Άλλωστε, όπως σε όλα τα ματς που δίνει, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Θρύλος δεν έχει την... πολυτέλεια που μπορεί κάποια άλλη ομάδα να απολαμβάνει, δηλαδή να έχει απέναντί του αδιάφορους αντιπάλους...

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως αλλαγές στο σκορ και ο Ολυμπιακός είχε ακόμη 45 λεπτά μπροστά του, προκειμένου να διασφαλίσει την έξοδό του στο Europa League και να περιμένει τα νέα από το Τορίνο... Εκεί όπου στο ημίχρονο το αποτέλεσμα ήταν 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν στη σέντρα και απείλησε με το... καλησπέρα! Δύο απανωτές καλές φάσεις και στημένη μπάλα για... γκολ στο 49'! Το ματς χρειαζόταν υπομονή και διαχείριση. Επρόκειτο, άλλωστε, για αγώνα Champions League... Σε τρία λεπτά μέσα ο Θρύλος έκανε ακόμη μία καλή ευκαιρία για γκολ και εν γένει έδειξε ότι θέλει να έχει τον ρόλο του "αφεντικού" και στο δεύτερο μέρος, όπως το έκανε και στο πρώτο! Ο Αντού ζητούσε από τους συμπαίκτες του στη Μάλμε να ανέβουν για να πιέσουν, αφού όπως είπαμε και οι Σουηδοί ζητούσαν αποτέλεσμα και δη νίκη, για να συνεχίσουν το δικό τους ευρωπαϊκό όνειρο. Μία... υποψία φάσης έκαναν στον 55', όμως τίποτα το απειλητικό. Και όμως, δίχως καθαρή ευκαιρία μέσα στο ματς μέχρι εκείνη την στιγμή, οι Σουηδοί ισοφάρισαν στο 59' και έβαλαν... φωτιά στο ματς. Ο Ολυμπιακός, δίχως να έχει πραγματοποιήσει αλλαγή, καλούνταν πλέον να βρει ξανά τρόπο να περάσει μπροστά στο σκορ...

Το μέταλλο του νικητή, η καρδιά του πρωταθλητή, ο Δαφνοστεφανωμένος Έφηβος στηντιμημένη ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, μίλησαν πολύ γρήγορα!

Ο Θρύλος έψαχνε γκολ και το βρήκε άμεσα, με τον Ντομίνγκεζ να κάνει εξαιρετική κίνηση και να σηκώνει στο Καραϊσκάκη το πόδι, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα μας με 2-1!! Η υπόθεση σήκωνε ξανά διαχείριση και ο Μήτρογλου απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 69' για το 3-1! Ο κόσμος στην εξέδρα χειροκροτούσε έντονα!

Η επιθετική διάθεση του Ολυμπιακού μας δεν περιορίστηκε. Αντίθετα, οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να πιέζουν για το 3-1.

Όρθιο το Καραϊσκάκη χειροκρότησε θερμά τον Νταβίντ Φουστέρ, όταν εκείνος άφησε τη θέση του στον Ιμπραΐμ Αφελάι, στο 77'! Η πρώτη αλλαγή για την ομάδα μας, με στόχο να φρεκαριστεί λίγο η μεσαία γραμμή και ο Ολλανδός άσος πέρασε στο δεξί άκρο της επίθεσης! Η Μάλμε έκανε μία ακόμη ευκαιρία στο ματς και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, "παγώνοντας" προσωρινά μόνο το Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε τίποτα να φοβηθεί και πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ στο 87'. Ο Τσόρι εκτέλεσε το κόρνερ, η πρώτη κεφαλιά από τον Μπότια, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μήτρογλου έγραψε το 3-2, βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες του «Γ.Καραϊσκάκης». Τα γκολ όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Με την συμπλήρωση του 90ου λεπτου και μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Κασάμι «σέρβιρε» στον Αφελάι και ο Ολλανδός με έξοχο πλασέ «εκτέλεσε» τον Όλσεν, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2 για την ομάδα μας.

Πηγή: Olympiacos.org