Έπεσε ηρωικά ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γιουβέντους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλη εμφάνιση παρά την ήττα για τον Θρύλο.

Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου έπεσε ηρωικά στο Juventus Stadium γνωρίζοντας την ήττα με 3-2.

Οι ποδοσφαιριστές του κ. Μίτσελ όχι απλά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά πραγματοποίησαν και μία εξαιρετική εμφάνιση στο Τορίνο κόντρα στην Γιουβέντους, όμως γνώρισαν μία άδικη ήττα στις λεπτομέρειες, με 3-2, παρότι ήταν και μπροστά στο σκορ με 1-2.

Το παιχνίδι άρχισε με τη Γιουβέντους να θέλει, απολύτως φυσιολογικά, να επιβάλει τον ρυθμό της. Στα πρώτα δέκα λεπτά είχε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της, ενώ ο Θρύλος προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει με στημένες φάσεις νωρίς στο παιχνίδι και να κάνει, έτσι, αισθητή την παρουσία της στην πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Ο κ. Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό μας με διάταξη 4-3-2-1. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν ο Ελαμπντελαουί, ο Μποτία, ο Αμπιντάλ και ο Μαζουακού. Ο Εντινγκά και ο Μιλιβόγεβιτς είχαν, αμέσως μετά, τον πρώτο ανασταλτικό ρόλο, από το κέντρο του γηπέδου, ενώ μαζί τους, σε μία τριάδα κεντρικών μέσω, αλλά με πιο ελεύθερο ρόλο, ήταν ο Μανιάτης. Ο Ντομίνγκεζ είχε τον ρόλο του να συνδέσει τη μεσαία γραμμή με την επίθεση και σε αυτό τον βοηθούσε ο Αφελάι, ο οποίος όμως είχε υποστηρικτικό ρόλο και στον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος ήταν ο «καθαρός» σέντερ φορ της ομάδας μας.

Ο Θρύλος έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Ο Αφελάι ήταν ιδιαίτερα κεφάτος και καλός στον χώρο ευθύνης του, επιθετικά, βγάζοντας συχνά μπροστά την μπάλα. Πολλές μάχες έδινε στη μεσαία γραμμή ο Εντινγκά. Η Γιουβέντους απάντησε στις φάσεις από στημένες ευκαιρίες που έκανε ο Ολυμπιακός, με τον Αντρέα Πίρλο να σκοράρει, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 21’. Σε κανονική ροή αγώνα ο Θρύλος δεν είχε απειληθεί, όμως και ο στόχος τώρα ήταν να βρει άμεσα τα πατήματά του ξανά στο γήπεδο! Το έκανε τρία λεπτά μετά! Από στημένη φάση ξανά, με τον Ντομίνγκεζ να σερβίρει και τον Μποτία να σκοράρει!

Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Ολυμπιακός πάτησε πιο γερά στα πόδια του και με καίριους επιθετικούς εκφραστές τον Μαζουακού και τον Αφελάι από αριστερά, προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Ο Ντομίνγκεζ μοίραζε ωραία το παιχνίδι στην αντεπίθεση, ενώ ο Μανιάτης έβγαινε περισσότερο από δεξιά, δίνοντας μεγάλη βοήθεια και στον Ελαμπντελαουί. Η Γιουβέντους παρέμεινε η ομάδα με την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και ο Θρύλος εκείνη με τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις. Κάτι που έδειχνε να «βολεύει» τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του.

Με το πέρασμα της ώρας άρχισε να ανεβαίνει περισσότερο και ο Ελαμπντελαουί. Σε ορισμένα σημεία του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ήθελε, ως όφειλε, να προσέξει λίγο περισσότερο την άμυνά του και να μην παρασύρεται από τους αρκετούς κενούς χώρους που άφηναν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ανέβαιναν μαζικά! «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» τραγουδούσε ο εκστασιασμένος κόσμος του Θρύλου, ο οποίος με τη συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα έβλεπε την αγαπημένη του ομάδα όχι απλά να στέκεται καλά στο Juventus Stadium, αλλά να έχει και προϋποθέσεις για ένα καλό αποτέλεσμα!

Η επανάληψη άρχισε με τον Θρύλο και τη Γιουβέντους να μην έχουν κάνει κάποια αλλαγή στη σύνθεσή τους. Από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι θέλησαν να ανεβάσουν εκ νέου τον ρυθμό τους και να πιέσουν, σπρωγμένοι και από το κοινό στις εξέδρες, το οποίο από το γκολ του Μποτία και έπειτα, είχε σιγήσει εν πολλοίς. Υπήρχαν διαστήματα κατά τα οποία η «Γηραιά Κυρία» έδινε χώρο στον Ολυμπιακό. Η αντίδραση δεν ήταν η ομάδα μας να παρασυρθεί, αλλά να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή της και να επιτεθεί ορθολογικά και με μυαλό!

Απειλούσε συνετά και όταν έβρισκε πραγματικά καλές προϋποθέσεις, ενώ στα μετόπισθεν είχε τη σιγουριά ενός φορμαρισμένου και σίγουρου Μποτία, ενός μυαλωμένου Αμπιντάλ και ενός «γίγαντα» Ρομπέρτο. Ο Αλέγκρι έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 58’ βγάζοντας τον Μοράτα και βάζοντας τον Γιορέντε.

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος το παιχνίδια άναψε για τα καλά!

Ο Ολυμπιακός έπαιζε έξυπνα και όχι απλώς κρατούσε τη Γιουβέντους μακριά, αλλά κατάφερε με μία υπέροχη αντεπίθεση στο 61’ να προηγηθεί! Οι πανηγυρισμοί στην εξέδρα του Ολυμπιακού ήταν πολύ μεγάλοι, όμως δυστυχώς για την ομάδα μας δεν κράτησαν πολύ. Πολύ σύντομα και με δύο μαζεμένα γκολ, έπειτα από ολιγωρία του Ολυμπιακού, οι Γιουβεντίνοι ισοφάρισαν και ανέκτησαν το προβάδισμα. Το γήπεδο είχε «παγώσει», όμως με την εξέλιξη αυτή η εξέδρα των γηπεδούχων ανέβηκε. Ο Ολυμπιακός όφειλε πλέον να ψάξει ξανά, με μυαλό και υπομονή, την ισοφάριση και εν συνεχεία την ανατροπή. Στο 72’ ο κ. Μίτσελ απέσυρε τον Ντομίνγκεζ και πέρασε στην θέση του τον Νταβίδ Φουστέρ, προκειμένου να πιέσει περισσότερο, με στόχο να «κλέψει» μπάλες.

Στο 75’ ο κ. Μίτσελ ετοίμασε τον Κασάμι, για να κερδίσει περισσότερες μονομαχίες στο κέντρο. Ο Ελβετός άσος μπήκε στο ματς στο 77’ αντί του Εντινγκά. Ο Κονγκολέζος έκανε ένα εξαιρετικό ματς, όμως ο Κασάμι μπορούσε να προσφέρει «πνευμόνια» και πίεση σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Στο 83΄ πέρασε στο ματς και Δημήτρης Διαμαντάκος στην θέση του Γιάννη Μανιάτη, με τον κ. Μίτσελ να τα παίζει όλα για όλα, για να πάρει η ομάδα μας ένα θετικό αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής δίνει πέναλτι στην Γιουβέντους, αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε την εκτέλεση του Βιδάλ.

Η ομάδα μας γνώρισε μία άδικη ήττα με 3-2 και πλέον ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με την Γιουβέντους και στα δύο επόμενα ματς θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση.

Πηγή: Olympiacos.org