Νίκη Ολυμπιακού επί του Εργοτέλη στην Κρήτη στο 90′!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νικητής φεύγει από το Παγκρήτιο ο Ολυμπιακός με τον Μήτρογλού να είναι ο φανερός πρωταγωνιστής των ερυθρόλευκων.

 
Με το σκόρ να διαμορφώνεται 2-3 στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακόυ  και με αρκετά καλά προετοιμασμένο αντίπαλο ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει νικηφόρα στα ματς της Σούπερ Λίγκα.

Πρώτο ημίχρονο με ευκαιρίες εκατέρωθεν

Από νωρίς στο ματς ο Ολυμπιακός θέλησε να αναλάβει την πρωτοβουλία, να πάρει την κατοχή της μπάλας και να επιβάλει τον ρυθμό του. Πάτησε την περιοχή του Τσέρνι ήδη στο πρώτο λεπτό. Το πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 3’, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να απαντήσει με μερικές επιθέσεις από τα πλάγια και δεξιά, αλλά ο Μαζουακού ήταν παρών. Ο Ντουρμάζ έδειχνε πολύ κεφάτος από τα αριστερά. Οι γηπεδούχοι ξεθάρρεψαν και έκαναν δύο ευκαιρίες μαζεμένα, όμως δεν κατάφεραν κάτι ουσιώδες. Ο Μανιάτης, με το δοκάρι που είχε στο 10’ έδειξε ότι ο Ολυμπιακός κάνει κουμάντο στο ματς!

Ενδιαφέρον παρουσίαζε η συνεργασία Μαζουακού - Ντουρμάζ, ενώ και από δεξιά, ο Φουστέρ με τον Σαλίνο δεν είναι ένα δίδυμο το οποίο δεν βλέπουμε συχνά. Στις δύο ευκαιρίες του Εργοτέλη ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα δοκάρι και μία ακόμη καλή ευκαιρία με τον Φουστέρ. Η πρώτη μπάλα, από την άμυνα, περνούσε κατά κανόνα, από τα πόδια του Μιλιβόγεβιτς. Η κατοχή, στα πρώτα 20 λεπτά, ήταν 58-42 για τον Θρύλο. Οι ευκαιρίες αυξήθηκαν για την ομάδα μας. Ο Ντομίνγκεζ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά το 20λεπτο, ενώ από κοντά και ο Μήτρογλου με τον Φουστέρ, απειλούσαν διαρκώς τα καρέ του Εργοτέλη. Ο Ντουρμάζ έμενε πολύ προς τα αριστερά και περισσότερο πάνω στη γραμμή. Στην πορεία του πρώτου μέρους και όσο πλησιάζαμε προς τη λήξη αυτού, η κατοχή του Ολυμπιακού ανέβηκε στο 59%.

Ο Θρύλος «πλήρωσε» με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το νόμο του ποδοσφαίρου, καθώς παρά τις ευκαιρίες του, βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Εργοτέλη να προηγείται λίγο πριν λήξει το ημίχρονο. Ωστόσο, οι μεγάλες ομάδες γίνονται ακόμη μεγαλύτερες μέσα από τις δυσκολίες! Ο Θρύλος βρέθηκε να «κυνηγάει» το σκορ για… μερικά δευτερόλεπτα! Απάντησε άμεσα, με τρόπο εμφατικό και καταφέρνοντας να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, πήρε το γκολ (ένα τουλάχιστον) που του άξιζε στο πρώτο μέρος! Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια αλλαγή για τον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό απαράλλαχτο. Η διάθεση των «ερυθρολεύκων» παρέμεινε… επιθετική και από νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο προσπάθησαν να κλείσουν τον Εργοτέλη στα καρέ του. Δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να προηγηθεί, παρά την υπεροχή του σε κατοχή. Ο Εργοτέλης, αντίθετα, στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Ρομπέρτο έκανε το 2-1. Αμέσως ο κ. Μίτσελ έκανε την πρώτη του κίνηση στη σκακιέρα του ματς, αποσύροντας τον Φουστέρ και βάζοντας έναν καθαρό δεξιό εξτρέμ γραμμής, τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν, ο οποίος επίσης επανεμφανίστηκε μετά από καιρό στην ενδεκάδα.

Λίγη ώρα μετά, ο κ. Μίτσελ έκανε ακόμη μία αλλαγή. Πέρασε τον Αυλωνίτη εκτός αγώνα και τον Μιλιβόγεβιτς στόπερ, μαζί με τον Μποτία, για να βάλει τον Φορτούνη στα χαφ και να ενισχύσει τον άξονα. Ο Εργοτέλης έκανε ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο, με 2-3 καλές ευκαιρίες, κατά το οποίο δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Θρύλο να απαντάει από την άσπρη βούλα και να ισοφαρίζει με τον Τσόρι! Το παιχνίδι απέκτησε μια «άγρια ομορφιά», με τον Ολυμπιακό να έχει ξανά την ευκαιρία να αρχίσει από το «μηδέν» και να διεκδικήσει τη νίκη.

Στο 73’ ο κ. Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του, περνώντας τον Μανιάτη δεξί μπακ και βγάζοντας τον Σαλίνο από την ενδεκάδα. Στο ματς μπήκε ο Διαμαντάκος, παίζοντας πολύ κοντά στον Μήτρογλου, ως δεύτερος επιθετικός. Ο Φορτούνης και ο Ντομίνγκεζ έμειναν ως δύο κεντρικοί μέσοι, με το σύστημα να διαμορφώνεται σε 4-4-2 (ή 4-2-4 στην επίθεση) με τον Γκαζαριάν και τον Ντουρμάζ στις πτέρυγες. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την κατοχή και τον Εργοτέλη να βασίζεται περισσότερο στις αντεπιθέσεις τις οποίες κυνηγούσε. Οι Κρητικοί ήταν… σκληρό καρύδι, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται πολύ να κάμψει την αντίστασή τους και να φτάσει στη νίκη.

Θρύλος… Μήτρογλου και νίκη!

Στα τελευταία λεπτά οι θέσεις χάθηκαν εν πολλοίς και όλος ο Ολυμπιακός ήταν στην επίθεση. Μανιάτης και Μαζουακού έμεναν ως επί το πλείστον στα μετόπισθεν για κάλυψη, ενώ και ο Φορτούνης ανέβαινε αρκετά για να συνδράμει στην επίθεση. Ο Θρύλος, ο οποίος έχει ονομαστεί έτσι γιατί ξέρει να κερδίζει και στις πιο δύσκολες συνθήκες, κατάφερε με τον Μήτρογλου να πάρει αυτό που εδικαιούτο! Έφτασε στη νίκη στο τέλος και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο επικείμενο ματς με τη Γιουβέντους στον ΝΑΟ!

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι (46’ Σαϊνάτι), Γιοβάνοβιτς, Πίτσος, Κοζορώνης, Χαντί (75’ Μπογκντάνοφ), Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης (82’ Κούτρης), Παμλίδης

.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης (63’ Φορτούνης), Μποτία, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ (57’ Γκαζαριάν), Ντουρμάζ, Μήτρογλου.

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο Στάδιο
ΣΚΟΡΕΡ: 44’ Γιουσούφ, 55’ Χαντί / 45’ Μήτρογλου, 68’ Ντομίνγκεζ (πέν.), 90’ Μήτρογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρ. Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρ. Μαγιάννης (Άρτας), Κ. Μερκενίδης (Μακεδονίας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Πρ. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Χρ. Γενναίος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 11’ Χαντί, 49’ Πίτσος, 57’ Κοζορώνης / 17’ Μποτία
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / 10’ Μανιάτης

Πηγή: Olumpiakos.org