ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Να γράψουμε ιστορία»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διαβάστε και δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου του Ολυμπιακού μετά το τέλος της κλήρωσης των ομίλων του UEFA Champions League.

Αρχικά στην κάμερα της Cosmote TV τόνισε:

«Σίγουρα σήμερα είχαμε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε. Με πάρα πολύ δυνατές ομάδες. Τις πιο δυνατές ομάδες. Όπως είδαμε και οι τρεις καλύτεροι παίκτες, οι δύο είναι από την Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα, ενώ ακόμα και ο Κριστιάνο έχει ξεκινήσει από την Σπόρτινγκ, που είναι η τέταρτη ομάδα και είναι πάρα πολύ καλή ομάδα της Πορτογαλίας. Από τη μία πλευρά είχαμε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση, από την άλλη μπορώ να πω ότι πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση και να γράψουμε ιστορία. Γιατί την ιστορία την γράφεις με ομαδάρες. Δεν την γράφεις με ομαδούλες. Εμάς μας αρέσει ο ανήφορος, ο δύσκολος δρόμος και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να γράψουμε ιστορία. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Θα το παλέψουμε. Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας και είμαστε αισιόδοξοι».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Το ρόστερ μπορώ να πω ότι δεν έχει κλείσει. Από την άλλη πλευρά, δεν εξαρτάται από το αν θα κάνουμε μία μεταγραφή ή δύο μεταγραφές για να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα ή τη Γιουβέντους. Εδώ χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά, να είμαστε ένα πολύ δυνατό σύνολο, για να μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβασή μας. Με τον προπονητή έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, υπάρχει κατανόηση, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον και προσπαθούμε και οι δυο μας και όλοι οι συνεργάτες μας για το καλύτερο δυνατό. Όπως σας είπα η ιστορία γράφεται με πολύ μεγάλες ομάδες και εδώ έχουμε μία τεράστια ευκαιρία να γράψουμε ιστορία και πιστεύω ότι με λίγη τύχη, με μεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά θα το πετύχουμε».

Για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη: «Ειλικρινά αυτό που δήλωσα το πιστεύω. Θα ήθελα σήμερα το βράδυ και οι τρεις ελληνικές ομάδες να περάσουν. Να γράψουν ιστορία. Να προσπαθήσουν το καλύτερο για τον τόπο μας. Θα είμαστε χαρούμενοι τέσσερις ελληνικές ομάδες, μαζί με τον Ολυμπιακό, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Να κερδίσουν πολύτιμους βαθμούς για τη χώρα μας. Είμαστε όλοι μαζί, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Άλλο το πώς συμπεριφερόμαστε στους μεταξύ μας αγώνες, άλλο πως συμπεριφερόμαστε για τον τόπο μας».

[g_youtube v="7SGUVQyWMjw{/youtube}

Ενώ στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και τόνισε τα παρακάτω για την κλήρωση: «Είχαμε την χειρότερη δυνατή κλήρωση. Από την άλλη πλευρά έχουμε μία ευκαιρία να γράψουμε χρυσή ιστορία. Χρειάζεται λίγο τύχη, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και πάρα πολλή δουλειά. Εμάς μας αρέσουν τα δύσκολα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και όπως είπα ιστορία γράφεις όταν κερδίζεις πολύ μεγάλες ομάδες. Εδώ είναι μία ευκαιρία που μας δίνετε να το αποδείξουμε».

Για τον κ. Χάσι: «Μέχρι τώρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον κ. Χάσι. Ο κ. Χάσι έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από διεθνή παιχνίδια και το απέδειξε κιόλας. Πιστεύω ότι θα πράξει το ίδιο και στα παιχνίδια που θα έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε, όπως είπαμε, για την υπέρβασή μας στο UEFA Champions League. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Χρειάζεται πολλή δουλειά και πολύ μεγάλη προσπάθεια και εμείς είμαστε συνηθισμένοι και στην πολλή δουλειά και στις μεγάλες προσπάθειες».

Για τους αντιπάλους μας: «Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα είναι στο ίδιο επίπεδο. Η Μπαρτσελόνα είναι μία τεράστια ομάδα, τη Γιουβέντους την ξέρουμε όλοι, ακόμα και η Σπόρτινγκ είναι η καλύτερη ομάδα που μπορούσε να σου τύχει στο τέταρτο γκρουπ. Άρα ο βαθμός δυσκολίας είναι πάρα πολύ υψηλός. Σας είπα και πάλι, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, τα κεφάλια κάτω, σκληρή δουλειά και πάμε για το καλύτερο και είμαστε πάντα αισιόδοξοι».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να πάρει το πρωτάθλημα, να προσφέρει θέαμα και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο UEFA Champions League. Κάθε χρόνο τα ίδια».

Για τις μεταγραφές και αν μπορεί να υπάρχει κάποιο… δώρο-έκπληξη: «Σίγουρα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Θα κοιτάξουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στις επόμενες μέρες και θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν καλύτερο».

Για την εξαγορά της ρήτρας του Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν: «Το επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Στην Ελλάδα έχουμε καθυστερήσει να το καταλάβουμε αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπως μπορούμε να δούμε στην Αγγλία, στην Ισπανία και στις υπόλοιπες χώρες, αλλά πολύ περισσότερο στην Αγγλία. Επίσης, υπάρχουν ιδιοκτήτες ομάδων που έχουν να κάνουν με τα ίδια τα κράτη και υπάρχουν τεράστια sponsorships όπως έγινε και με την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Νεϊμάρ και αυτό κάνει τη ζωή μας πολύ πιο δύσκολη και την καθημερινότητά μας, αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός με αυτές τις ομάδες. Άρα χρειάζεται και στην πατρίδα μας να κάνουμε πράγματα, τα οποία θα βοηθάνε τις ομάδες να είναι όσο πιο δυνατόν ανταγωνιστικές, γιατί βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Για μένα δεν θα είναι δύσκολο να παρθούν ορισμένα μέτρα, να υπάρξει μία συνεννόηση και να μπορέσουμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Αν αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι σήμερα, όπως είναι τα τελευταία χρόνια οπωσδήποτε θα είναι πιο δύσκολο. Όσοι πιο γρήγορα το καταλάβουν ορισμένοι, τόσο καλύτερο θα είναι. Ο Ολυμπιακός έχει τραβήξει το δικό του δρόμο όλα αυτά τα χρόνια. Έναν μοναχικό δρόμο. Έχουμε δώσει τους αγώνες μας. Έχουμε βγει πολλές φορές νικητές και προσπαθούμε κάθε μέρα να το πετύχουμε αυτό. Αν είχαμε βέβαια και ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και υπήρχε συνεννόηση σε πολλά πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο, θα ήταν ακόμα καλύτερο. Μακάρι κάποια στιγμή να τα δούμε όλα αυτά στην πράξη».

Για τη νέα σεζόν στην Ελλάδα: «Εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας και κοιτάζουμε πως θα γίνουμε κάθε χρόνο καλύτεροι. Μακάρι μέχρι το τέλος των μεταγραφών και οι πρόεδροι, οι ιδιοκτήτες, οι προπονητές, οι παίκτες των υπόλοιπων ομάδων να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσει να ανέβει το επίπεδο και να έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό θέλουμε όλοι μας, για να μπορούμε κι εμείς στην Ευρώπη να φέρουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά όπως σας είπα εμείς κοιτάζουμε τι κάνουμε εμείς και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

{youtube}-r3MTCKUfkE"]