Σπανούλης: «Σκληρή δουλειά, λίγη τύχη»‏

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την νέα σεζόν του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως χρειάζεται σκληρή δουλειά και τύχη και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα...

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα tuttobasket.net για...:

...την προετοιμασία: «Η προηγούμενη ήταν περίεργη χρονιά, γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Μας επηρέασαν οι τραυματισμοί, προσωπικά ταλαιπωρήθηκα πολύ από την κατάσταση του γονάτου μου, καθώς με ανησυχούσε. Αυτήν τη σεζόν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα πάμε καλά και στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Έχουν έρθει παίκτες διεθνούς επιπέδου όπως ο Χάντερ και ο Λαφαγέτ, ο κορμός της ομάδας έχει διατηρηθεί, ενώ έχουμε και νέα παιδιά με μεγάλο ταλέντο. Μόνο με τη δουλειά και με λίγη τύχη, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

...την κατάστασή του: «Αυτές τις ημέρες είμαι αρκετά καλά, αλλά έπρεπε να περάσω ένα διάστημα ξεκούρασης. Οι γιατροί με συμβούλευσαν να μην πιεστώ, να ξεκουράσω το γόνατό μου που με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν. Έπειτα από αρκετά χρόνια, που δεν σταματούσα καθόλου, είχα ανάγκη να το κάνω και τα κατάφερα. Βλέπω τα πλεονεκτήματα τώρα, που έπειτα από χρόνια συμμετέχω στην προετοιμασία από την αρχή».

...τις συνθήκες στη Βόρεια Ιταλία που βρίσκεται ο Ολυμπιακός: «Νομίζω ότι εδώ είναι ιδανικές οι συνθήκες, υπάρχει ένα ωραίο στάδιο, όπως επίσης κι ένα ολοκαίνουριο γυμναστήριο. Το κλίμα είναι τέλειο, η φιλοξενία άψογη, το βρίσκουμε πολύ καλό. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την τοπική κοινότητα και τη «Veritas832» για αυτήν την οργάνωση. Τις επόμενες εβδομάδες θα δώσουμε μερικά φιλικά παιχνίδια που θα μας επιτρέψουν να βελτιωθούμε, εν όψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου».

...την προηγούμενη παρουσία του στο Ντομέτζε με την Εθνική Νέων: «Ήταν πραγματικά ένα μεγάλο καλοκαίρι. Θυμάμαι την προετοιμασία στο Ντομέτζε και το τουρνουά που ήταν στο υψηλότερο επίπεδο. Ήμουν στην ομάδα με τον Ζήση, τον Μπουρούση και τον Καϊμακόγλου και αντιμετωπίσαμε πολύ δυνατούς παίκτες όπως ο Μπορίς Ντιό και ο Μάριο Πόποβιτς. Μετά κερδίσαμε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας και ήταν πραγματικά τεράστια ικανοποίηση».

Eπιμέλεια: Κυριάκος Κορωναίος