ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: 1ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τα Αθλητικά Σωματεία“ΦΟΙΒΟΣ” Μορφωτικός-Φυσιολατρικός και Κοινωνικός Σύλλογος Πειραιά, Ένωση Σκακιστών Πειραιά “ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ” και Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλούπροκηρύσσει το 1ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Πειραιά.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των περιορισμών εξαιτίας τηςπανδημίας, το εν λόγω πρωτάθλημα θα διεξαχθεί διαδικτυακάμέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.chesskid.com .

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Πειραιά, καΑσπασία (Σίσσυ) Αλιγιζάκη.
Η Πρόεδρος του ΦΟΙΒΟΥ Πειραιά κα Δήμητρα Γκλεζάκου.
Ο Έφορος Σκάκι του ΦΟΙΒΟΥ Πειραιά κ. ΑναστάσιοςΔημακάκος

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ο υπεύθυνος του Σκακιστικού Τμήματος του ΦΟΙΒΟΥΠειραιά κ. Γεώργιος Παναγόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Π. “ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ”, κ. ΓεώργιοςΚουλαξουζίδης.
Ο Πρόεδρος του Σ.Ο. Κορυδαλλού, κ. Δημήτριος Κεφάλας.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο κ. Λεωνίδας Σιδηρόπουλος – FIDE Arbiter και Πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ.

Διαιτητική ομάδα αποτελούμενη από επαρκή αριθμό διαιτητώνεπιτηρεί τους αγωνιζομένους κατά την διάρκεια των αγώνων μέσω της εφαρμογής τηλεσυνδιάσκεψης Zoom (αναλυτικές οδηγίες δίδονται παρακάτω). Για την υποστήριξη των αγωνιζομένων όσον αφορά τεχνικά και πάσης φύσεως ζητήματακατά την διάρκεια των αγώνων θα ευρίσκεται σε λειτουργία τηλεφωνική γραμματεία.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ FAIRPLAY

Στη πλατφόρμα chesskid.com εφαρμόζονται αυστηροί κανόνεςFAIR PLAY, τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στονακόλουθο σύνδεσμο:

https://support.chesskid.com/article/589-fair-play-on-chesskidcom.

Οι αγώνες τελούνται υπό διαιτητική επίβλεψη μέσωτηλεσυνδιάσκεψης.

Κάθε σκακιστής/σκακίστρια κατά τη διάρκεια της παρτίδας θα πρέπει να ευρίσκεται μόνος του.
Στο δωμάτιο απαγορεύεται η ύπαρξη άλλης ηλεκτρονικής συσκευής εκτός αυτής που χρησιμοποιεί για την παρτίδα.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων στον υπολογιστή επιτρέπεται η εκτέλεση μόνο του Zoom και μίας καρτέλας browser για το chesskid.com.
Η σταθερότητα σύνδεσης του κάθε παίκτη είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Συνιστάται χρήση γραμμής VDSL και ενσύρματη τοπική δικτύωση του υπολογιστή στο router (με καλώδιο Ethernet).

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΟΜΙΛΟΙ - ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Το σύστημα των αγώνων θα είναι Ελβετικό (προσαρμοσμένο στοchesskid.com) των επτά γύρων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε 7 παρτίδες σκάκι, η κάθε μια με διαφορετικό αντίπαλο. Θα υπάρχουν οι εξής πέντε όμιλοι:

α) μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού,

β) μαθητές/τριες Γ’ και Δ΄ τάξης Δημοτικού, γ) μαθητές/τριες Ε’ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, δ) μαθητές/τριεςΓυμνασίων,

ε) μαθητές/τριες Λυκείων.

Ο χρόνος σκέψης θα είναι 7 λεπτά + 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε παίκτη. Εφαρμόζονται τα κριτήρια ισοβαθμίας τηςπλατφόρμας chesskid.com. Οι διευθυντές αγώνων και οεπικεφαλής διαιτητής έχουν το δικαίωμα να μηδενίσουν μαθητέςγια τους οποίους θα υπάρξουν ισχυρές ενδείξεις παραβίασης των κανόνων FAIR PLAY του chesskid.com, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική ή ανθρώπινη υποβοήθηση κατά τη διάρκεια των παρτίδων. Κάθε αγωνιζόμενος οφείλει να έχει συνδεθεί πριν τηνέναρξη των αγώνων στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom απόόπου και θα πραγματοποιηθεί η διαιτητική επίβλεψη, μεδιαμοιρασμό επιφάνειας εργασίας (share screen) και κάμερας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 22 Μαΐου 2021, 17:00: Διαδικτυακό Test Εvent,προαιρετικό για όσους είναι εξοικειωμένοι με τη πλατφόρμαchesskid.com (έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα τουρνουάστο chesskid.com).

Κυριακή 23 Μαΐου 2021, 16:45: Σύνδεση στην εφαρμογή τηλεσυνδιάσκεψης Zoom, χαιρετισμοί επισήμων και έναρξη τουρνουά στις 18:00 διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας chesskid.com σε 5 ξεχωριστές κατηγορίες. Η συμμετοχή στην κλήρωση γίνεται πατώντας το κουμπί Join εντός των τελευταίων 30 λεπτών πριν από την έναρξη, σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν παρακάτω. Κάθε αγωνιζόμενος οφείλει να έχεισυνδεθεί πριν την έναρξη των αγώνων στην εφαρμογήτηλεδιάσκεψης Zoom από όπου και θα πραγματοποιηθεί η διαιτητική επίβλεψη, με διαμοιρασμό επιφάνειας εργασίας και κάμερας. Ο σύνδεσμος Zoom θα αποσταλεί με το email επιβεβαίωσης συμμετοχής.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, οιοποίοι/ες πληρούν τουλάχιστον μία από τις ακόλουθεςπροϋποθέσεις:

α) φοιτούν σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο του Δήμου Πειραιά β) είναι μόνιμοι κάτοικοι Πειραιά.

γ) είναι αθλητές σωματείου του Δήμου Πειραιά ή τωνσυνδιοργανωτών.

Δεν απαιτείται παράβολο συμμετοχής.

Προϋπόθεση η έγκαιρη εγγραφή στo τουρνουά σύμφωνα με τιςοδηγίες της παρούσας προκήρυξης.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΠΑΘΛΑ

Θα βραβευθούν με Κύπελλο ο 1ος νικητής/τρια κάθε ομίλου, με Αργυρό και Χάλκινο Μετάλλιο ο 2ος και ο 3ος νικητής/τρια κάθε ομίλου αντίστοιχα και με Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο μετάλλιο οι τρεις πρώτες νικήτριες κάθε ομίλου. Σε περίπτωση κατάκτησης δύο επάθλων υπερισχύει εκείνο της μεγαλύτερης διάκρισης. Όλοι/ες οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά, αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Τα έπαθλα θα σταλούν απότους διοργανωτές στα εκάστοτε σχολεία ή συλλόγους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Η συμμετοχή γίνεται ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1. Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 στις 15:00 στην ηλεκτρονική φόρμα:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 1ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

2. Συμμετοχή στο test event (Σάββατο 22 Μαΐου 2021, 17:00) – Προαιρετικό για όσους είναι εξοικειωμένοι με τηπλατφόρμα chesskid.com (έχουν συμμετάσχει σετουλάχιστον ένα τουρνουά στο chesskid.com).
3. Κυριακή 23 Μαΐου 2021, 16:45: Σύνδεση στην εφαρμογή τηλεσυνδιάσκεψης Zoom και διαμοιρασμός επιφάνειαςεργασίας και κάμερας.
4. Κυριακή 23 Μαΐου 2021, 17:00: Τελετή Έναρξης του 1ουΑτομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι Δήμου Πειραιά.
5. Κυριακή 23 Μαΐου 2021, 17:30: Σύνδεση στο chesskid.com με το username που σας εστάλη με το email επιβεβαίωσης συμμετοχής, εύρεση τουρνουά, επιλογή Join και παραμονή στο χώρο του τουρνουά έως την αυτόματη έναρξη στις18.00.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 στις 15:00. Στη συνέχεια θα αποστέλλεται email επιβεβαίωσης μαζί με στοιχεία εισόδου στη πλατφόρμα chesskid(username και password). Η συμμετοχή στο τουρνουά θα γίνει αποκλειστικά με χρήση των νέων chesskid usernames που θααποσταλούν μαζί με το email επιβεβαίωσης συμμετοχής.

Για ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αρμόδιοι νααποφασίσουν τελεσίδικα είναι οι διευθυντές αγώνων και οεπικεφαλής διαιτητής. Πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμαchesskid.com: Αναστάσης Τζούμπας 6940460097. Λοιπές Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Θάνος 6986021643, ΔημήτρηςΚεφάλας 6970342182, Αναστάσιος Δημακάκος 6986017953,Λεωνίδας

Σιδηρόπουλος 6940185736.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΚΛΗΡΩΣΗ

Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στο τουρνουά fast chess, θαπρέπει να έχετε λάβει email επιβεβαίωσης μαζί με στοιχεία εισόδου στη πλατφόρμα chesskid (username και password) και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο www.chesskid.com μέσω browser από υπολογιστή και όχι με το ChessKid App απόtablet ή κινητό τηλέφωνο. Η συμμετοχή στο τουρνουά θα γίνειαποκλειστικά    με χρήση των νέων chesskid usernames που θα αποσταλούν μαζί με το email επιβεβαίωσης συμμετοχής.

Με τους browser Google Chrome και Firefox θα έχετε τη βέλτιστη απόδοση. Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε Microsoft Edge διότι είναι πιθανό να έχετε συχνές αποσυνδέσεις κατά τη διάρκεια των παρτίδων σας.

Ο Safari είναι αποδεκτός (εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή Mac) αλλά σε κάθε περίπτωση η απόδοση του Google Chrome είναι ηυψηλότερη όταν παίζετε τουρνουά fast chess στο chesskid.com.

Όλοι οι browser βελτιστοποιούν την απόδοσή τους εάν καθαρίζετε τακτικά τη μνήμη cache. Στον παρακάτω σύνδεσμοθα βρείτε τις οδηγίες καθαρισμού της μνήμης cache:

https://www.chesskid.com/article/view/how-to-clear-your-browsers-cache

Πριν την έναρξη του τουρνουά σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει τα προγράμματα που δεν χρειάζεστε ώστε να μη δεσμεύουν πόρους του συστήματός σας και ότι έχετε ισχυρό σήμα wifi εφόσον δεν συνδέεστε με καλώδιο στο router.

Τα τουρνουά εμφανίζονται εάν επιλέξετε το πεδίο upcoming tournaments στα αριστερά ή το play vs kid. Εναλλακτικά μπορείτε να πατήσετε τα link του τουρνουά εάν σας έχουν σταλεί. Στη συνέχεια, αντί να πατήσετε New Game (5min,10min, 15min), επιλέγετε κάποιο από τα τουρνουά πουεμφανίζονται στο δεξί μέρος της οθόνης.

Για να μπείτε στη κλήρωση του τουρνουά πρέπει να πατήσετε το κουμπί Join και να παραμείνετε εκεί μέχρι να ξεκινήσει αυτόματα ο πρώτος γύρος, έχοντας τη δυνατότητα να βλέπετε το chat και τη λίστα των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο. Τοκουμπί Join θα είναι ενεργό (με έντονο πορτοκαλί χρώμα) για 30 λεπτά πριν την έναρξη του πρώτου γύρου. Εάν σε κάποιο τουρνουά δεν εμφανίζεται το κουμπί Join, αυτό συμβαίνει επειδή είτε δεν έχετε συνδεθεί με τον λογαριασμό σας, είτε δεν είστεεγγεγραμμένοι στο club που διεξάγει το τουρνουά είτε ότιυπάρχει κριτήριο elo που δεν ικανοποιείται. Μετά   την   έναρξη   του   τουρνουά,   το   κουμπί Join απενεργοποιείται και δενείναι πλέον δυνατή η συμμετοχή σας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑCHESSKID

Το ChessKid.com είναι ειδικά σχεδιασμένο ως ένας 100% ασφαλής και διασκεδαστικός ιστότοπος εκμάθησης σκακιού για παιδιά. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα ενσωματώνει υψηλά πρότυπα ασφάλειας για παιδιά:

Δεν υπάρχουν εξωτερικοί σύνδεσμοι ή διαφημίσεις
Δεν υπάρχει δυνατότητα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύενηλίκων και παιδιών
Οι δάσκαλοι και οι γονείς έχουν πλήρη έλεγχο στους λογαριασμούς των παιδιών και εποπτεία τηςδραστηριότητάς τους

Στο ChessKid.com τα παιδιά:

Βλέπουν διασκεδαστικά εκπαιδευτικά βίντεο
Λύνουν προβλήματα και παρατηρούν τη πρόοδό τουςκατακτώντας επίπεδα
Παίζουν γρήγορες ή αργές θεματικές παρτίδες με τους φίλους τους ή με παιδιά από όλο τον κόσμο
Παίζουν παρτίδες με αστεία ρομπότ
Συμμετέχουν σε fast chess tournaments και σε match με άλλαClub
Διασκεδάζουν μαζεύοντας achievements, stars και trophies

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ chesskid.com:

FM Αναστάσιος Τζούμπας ([email protected], 6940460097).