ΠΕΙΡΑΙΑΣ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΜΠΗ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΙΑΘΛΟ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και European Powerlifting Festival από το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου που διεξήχθη το τριήμερο 3-5 Μαΐου ένα είναι σίγουρο..

Το επίπεδο του δυναμικού τριάθλου στη χώρα μας ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο! Κι αυτό φαίνεται φυσικά από τις επιδόσεις.

... γράφει η Στεφανία Βενιέρη

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ με τις επιδόσεις της η αθλήτρια Μαίρη Τσίμπη !!!

Τα παγκόσμια ρεκόρ που πέτυχε η Μαίρη Τσίμπη ήταν 160 κιλά στο κάθισμα, 90 κιλά στις πιέσεις πάγκου, 150 κιλά στις άρσεις θανάτου, 400 κιλά στο σύνολο και 240 κιλά στο push – pull ( σύνολο πάγκου και άρσεις θανάτου ).
Η Μαίρη Τσίμπη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στον Πειραιά, είναι προπονήτρια δυναμικών αθλημάτων και σύμβουλος διατροφής, έχει πείρα 30 ετών κι έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες αλυσίδες γυμναστηρίων. Από την ηλικία των 15 ετών ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την σωματοδόμηση και την χειροπάλη.
Από το 2015 που ασχολείται αγωνιστικά με το Powerlifting η αθλητική της πορεία είναι ανοδική έχοντας κατακτήσει τους εξής τίτλους:
• Πανελλήνια Πρωταθλήτρια 2016(1η θέση)
• Πανελλήνια Κυπελλούχος 2016(1η θέση)
• Πανελλήνια Πρωταθλήτρια 2017(1η θέση)
• Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια 2017(1η θέση-Ελευσίνα/Ελλάδα και 4 Παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία της)
• Πανελλήνια Κυπελλούχος 2017(1η θέση)
• Πανελλήνια Πρωταθλήτρια 2018(1η θέση)
• Πανελλήνια Κυπελλούχος 2018 (1η θέση)
• Πανελλήνια Πρωταθλήτρια 2019 (1η θέση και 5 παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία της)

Η ενασχόληση της με το Δυναμικό Τρίαθλο (Ρowerlifting) ξεκίνησε προπονητικά το 2009, ενώ από το 2015 ασχολήθηκε αγωνιστικά, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες Πανελληνίου και Πανευρωπαϊκού επιπέδου. Το Δυναμικό Τρίαθλο είναι το άθλημα που ο αθλητής επιχειρεί να σηκώσει στο αγωνιστικό πλατό και ενώπιον κριτών, το μέγιστο φορτίο που μπορεί (κιλά φορτωμένα σε μπάρα) στις 3 βασικές κινήσεις του τριάθλου:
• Κάθισμα με μπάρα στους ώμους (squat)
• Πίεση οριζοντίου πάγκου (benchp press)
• Άρση θανάτου (deadlift)

Κάθε αθλητής εκτελεί 3 προσπάθειες στην κάθε κίνηση. Νικητής είναι ο αθλητής που θα καταφέρει το μεγαλύτερο αριθμητικό σύνολο στις προαναφερθείσες κινήσεις.
Η ιστορία του Δυναμικού Τριάθλου ξεκινάει την δεκαετία του ’50 στις Η.Π.Α σαν άθλημα ενδυνάμωσης για τους αθλητές οποιουδήποτε άλλου αθλήματος όπου και έγινε γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο. Σύντομα αγαπήθηκε από πολλούς και έτσι ξεκίνησαν οι πρώτοι αγώνες powerlifting. Αργότερα με την δημιουργία και κάποιων ομοσπονδιών άρχισαν να θεσμοθετούνται και τα πρώτα εθνικά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια ρεκόρ. Πλέον σήμερα υπάρχουν πάνω απο 10 παγκόσμιες ομοσπονδίες Powerlifting που διοργανώνουν εθνικούς και διεθνείς αγώνες υψηλού επίπεδου με μεγάλο αριθμό αθλητών. Το άθλημα χαίρει μεγάλης αναγνώρισης στις χώρες του εξωτερικού.

Στη χώρα μας, αθλητές και παράγοντες προσπαθούμε να πετύχουμε την
αναγνώριση και τη διάδοση του αθλήματος. Ήδη αρκετοί Έλληνες αθλητές έχουν ανέβει στο βάθρο σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου διεθνώς (Αμερική, Ρωσία, Γερμανία κ.α.)
Το αγωνιστικό της πλάνο για το 2019 είναι το ακόλουθο:

• Συμμετοχή σε Αγώνα Πρόκρισης για το Mr Olympia τον Ιούλιο ’19 για να πάρει μέρος σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς αγώνες Δυναμικού Τριάθλου, το Mr Olympia Pro Powerlifting που διοργανώνεται στο Las Vegas των Η.Π.Α υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας IPL.
Το Mr Olympia Pro Powerlifting είναι ο μοναδικός αγώνας στον κόσμο που ορίζεται ‘πλαφόν’ για την κατώτερη επίδοση, κάτι που κάνει τον συγκεκριμένο αγώνα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό μιας και όλοι οι συμμετέχοντες είναι πολύ υψηλού επιπέδου.
• Συμμετοχή στο Mr. Olympia Pro Powerlifting 2019 το Σεπτέμβρη στο Las Vegas/ΗΠΑ.
• Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Νοέμβριο στην Γερμανία.
Για να καταφέρει να κάνει όλες αυτές τις αξιόλογες ενέργειες πραγματικότητα χρειάζεται την υποστήριξή σας !