Ο Captain Wang Jihang, νέος Managing Director της PCT

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με απόφαση της COSCO SHIPPING Ports, μητρικής εταιρίας της PCT, ο Captain Wang Jihangαναλαμβάνει καθήκοντα ως Managing Director της PCT με ισχύ από 7 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Wang Jihang διορίστηκε Chief Operations Officer του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT) το 2017 και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής το 2020, ενώ διετέλεσε Εκτελεστικός Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία από το 2021.

Ο Captain Wang Jihang συνιστά ένα έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος του Ομίλου της COSCO SHIPPING, στον οποίο ήδη μετρά 25 χρόνια πορείας. Κατά την διάρκεια των ετών, έχει καταφέρει να αποκτήσει τεράστια εμπειρία στη διαχείριση πλοίων μεταφοράς ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην διασφάλιση της επιτυχημένης λειτουργίας ενός από τους σημαντικότερους τερματικούς σταθμούς στην Ευρώπη.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο Captain Wang Jihang θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για όλες τις στρατηγικές λειτουργίες της PCT και να διατηρεί εκτελεστικό ρόλο στις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας με στόχο τόσο την απρόσκοπτη λειτουργία του Σταθμού όσο και την εξέλιξη της PCT σε κυρίαρχο σταθμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε συνάντησή του με το προσωπικό της PCT μετά τη σχετική ανακοίνωση, ο νέος Managing Directorανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου στον κ. Zhang Anming και την COSCO SHIPPING Ports HQ για την απεριόριστη εμπιστοσύνη και υποστήριξή τους. Χάρη σε αυτούς αλλά και σε όλους εσάς βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να αναλαμβάνω μια τόσο τιμητική και σημαντική θέση σήμερα. Αισθάνομαι ενθουσιασμένος για αυτό το νέο βήμα, όμως παράλληλα νιώθω ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους με εμπιστεύτηκαν για αυτόν τον απαιτητικό και δύσκολο ρόλο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Zhang για την σπουδαία επιλογή μιας τόσο εξαιρετικής ομάδας management, που μας βοήθησε να έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην PCT όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος που συνεργάζομαι με όλους εσάς και ελπίζω να έχω την συνεχή υποστήριξή σας για να αγωνιστούμε μαζί για ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον για την εταιρεία μας».

Ο Captain Wang Jihang διαδέχεται τον κ. Zhang Anming ο οποίος διατηρούσε τη θέση του Managing Director της PCT από το 2016, φέρνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα για την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της PCT εύχονται στον κ. Zhang Anming καλή επιτυχία στο ρόλο που του εμπιστεύτηκε η COSCO SHIPPING Group για τη συνέχεια της σπουδαίας πορείας του.