ΟΛΠ A.E.: To success story συνεχίζεται

epa01918310 A container ship belonging to the Chinese multinational Cosco Pacific Ltd. is being loaded with containers at the port of Piraeus, Greece, 02 November 2009. An agreement that has been signed between the Greek government and the Chinese port operating company Cosco regarding the operation of container terminals at Piraeus port came into effect on 02 November after a one-month delay, because of a port labor union strike against the concession of the Piraeus terminals, while the port workers are poised to launch a new strike. EPA/GEORGE CHRISTAKIS
Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε συνέχεια της εξαιρετικής πορείας των οικονομικών μεγεθών, όπως αποτυπώθηκαν στις οικονομικές καταστάσεις του Α’ Εξαμήνου 2022, που εμφάνισαν ιστορικά ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας για τη συγκεκριμένη περίοδο η ΟΛΠ Α.Ε. δημοσίευσε χρηματοοικονομικές πληροφορίες για το τρίτο τρίμηνο του έτους που επιβεβαιώνουν τα πολύ θετικά αποτελέσματα.

Όπως προκύπτει από την οικονομική ενημέρωση της Εταιρείας για την διαμόρφωση των θεμελιωδών μεγεθών κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, η εικόνα παραμένει θετική και στους πρώτους μήνες του δευτέρου εξαμήνου καθώς η κερδοφορία της εταιρείας ενισχύεται τόσο από την ισχυρή ανάκαμψη της κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας αλλά και από την ικανοποιητική απόδοση των λοιπών δραστηριοτήτων (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων και Ναυπηγοεπισκευή).

Πιο συγκεκριμένα οι πωλήσεις του εννεαμήνου εμφανίζουν θετική μεταβολή κατά 28% ενώ τα κέρδη μετά από φόρους παρουσιάζουν αύξηση κατά 62%. Μάλιστα το τρίτο τρίμηνο εμφανίζεται να πετυχαίνει πιο δυναμική κερδοφορία σε σχέση με τα προηγούμενα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κέρδη του εννεαμήνου 2022 ήδη υπερβαίνουν τα κέρδη ολόκληρου του έτους για το 2021, ενώ απομένουν τρεις ακόμη μήνες ώστε η Εταιρεία να πετύχει νέα ιστορικά υψηλά σε έσοδα και κερδοφορία.