Η κακοκαιρία χτυπά τον Πειραιά!


Μαύρισε ο ουρανός στον Πειραιά ενώ οι βροντές και οι αστραπές έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στον ουρανό του μεγάλου λιμανιού.

Η κακοκαιρία χτυπά αυτή την ώρα τον Πειραιά με έντονη νεροποντή εδώ και λίγα λεπτά.

Από το πρωί είχε έντονη συννεφιά σε συνδυασμό με σκόνη, αλλά λίγο μετά τις 18:00 τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν και στον Πειραιά.

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» από το απόγευμα της Τρίτης  την Αττική, σε συνέχεια των έντονων φαινομένων που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα είναι πολύ άστατος, με βροχές, καταιγίδες, ενδεχομένως και χαλαζοπτώσεις, κάτι που δημιουργεί την ανάγκη οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αρναούτογλου: Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο!

Η ανάρτηση Αρναούτογλου

«Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων,φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων!

Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!».