Εθνικές Εκλογές: Ο κίνδυνος να χαθεί βουλευτική έδρα στον Πειραιά… και η Μονοεδρική στα Νησιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά την ανακοίνωση των επισήμων στοιχείων της απογραφής του ελληνικού πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε το 2021 και τη σημαντική μείωση του ελληνικού πληθυσμού στο σύνολό της, σημαντικές θα είναι και οι αλλαγές που σχετίζονται με τις επιμέρους εκλογικές διαδικασίες.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αλλαγές που θα σημειωθούν στην κατανομή των βουλευτικών εδρών ανά περιφέρεια, καθώς άλλες εκλογικές περιφέρεις θα κερδίσουν έδρες, άλλες θα χάσουν και άλλες θα μείνουν αμετάβλητες, ενώ ορισμένες ενδεχομένως να μετατραπούν σε μονοεδρικές!

Μεγάλη είναι η ανησυχία και στον Πειραιά και τα Νησιά του, που βλέπουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται ανά δεκαετία.

Β Πειραια

Η μεγάλη μείωση όμως σημειώνεται στη Β Πειραιά, όπου καταγράφεται ένα ποσοστό μείωσης του πληθυσμού της τάξης άνω του 2%!

Η μείωση αυτή αναφέρεται στους Δήμους Νίκαιας-Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Περάματος και Σαλαμίνας.

Ενδεχομένως λοιπόν να υπάρξει μεταβολή εδρών στη Β Πειραιά, είδηση που αν επαληθευτεί θα σημαίνει ότι η εκλογή Βουλευτή στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη!

Α Πειραιά & Νήσων

Σχετικά με την Α Πειραιά & Νήσων, αν και σημειώνεται μείωση του πληθυσμού, οριακή για τον Πειραιά, σημαντική για τα Νησιά, εντούτοις δε φαίνεται να επηρεάζεται ο συνολικός αριθμός των βουλευτικών εδρών.

Το σενάριο για τη μονοεδρική στα Νησιά

Βέβαια, στα παραπάνω θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου τη σκέψη που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο και την Πειραιώς, για διαχωρισμό του Πειραιά και των Νησιών, με δημιουργία μονοεδρικής εκλογικής περιφέρειας Νήσων Αττικής!

Κάτι που θα φανεί βέβαια όταν κατατεθεί ο νέος εκλογικός νόμος…

Διαβάστε επίσης:

Απογραφή: Μειώθηκε ο πληθυσμός στον Πειραιά!

Απογραφή 2021 – Νησιά Αργοσαρωνικού: Σημαντική μείωση του πληθυσμού!