Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Συνάντηση με Μιχαηλίδου & Πρωτοψάλτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Δ.ΥΠ.Α.)

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θ. Καπράλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Π. Πολιτάκης με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) κ. Σ. Πρωτοψάλτη, στην οποία παρευρέθηκε η Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α. κ. Γ. Χορμόβα.

Κατά τη συνάντηση,  η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων  και αφορούν στην βελτίωση του κλίματος της Αγοράς, στην ενδυνάμωση της απασχόλησης, στη διεύρυνση της αγοράς εργασίας, αλλά και γενικότερα στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τονίστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη νέα ψηφιακή εποχή, η οποία δημιουργεί νέες ανταγωνιστικές πιέσεις ιδιαίτερα στους μικρούς ανεξαρτήτως κλάδου και υπογραμμίστηκε η ανάγκη εκπόνησης εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης  όχι μόνο εργαζομένων, αλλά και επιχειρηματιών, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των κλάδων του εμπορίου, με σκοπό τη στοχευμένη κάλυψη των αναγκών της αγοράς, των συναδέλφων μας και τη σύνδεσή τους με την πραγματική οικονομία και την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία συνεργασίας τους, για την υλοποίηση των απαραίτητων συνεργειών, που θα αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία, τόσο από πλευράς Πολιτείας, όσο και των μελών μας και θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και στη στήριξη των συναδέλφων μας και των εργαζομένων τους.