35 άνεργοι του ΟΑΕΔ ηλικίας 55+ πιάνουν δουλειά στο Νοσοκομείο Μεταξά – Συνάντηση Μπουτσικάκη & Ευσταθόπουλου με Πρωτοψάλτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνάντηση εργασίας είχαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο είχαν ο Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων Χριστόφορος Μπουτσικάκης και ο Αν. Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» Σαράντο Ευσταθόπουλο, με τον δραστήριο και αποτελεσματικό Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Βασικό θέμα συζήτησης, το άκρως επιτυχημένο και με ιδιαίτερο κοινωνικό αποτύπωμα, επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασίας του ΟΑΕΔ για ανέργους ηλικίας 55+, με αντικειμενικό σκοπό τόσο μια αξιοπρεπή εργασία όσο και τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Πρόγραμμα το οποίο αξιοποίησε το Νοσοκομείο Μεταξά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όπως φαίνεται και από την ανάρτηση του Αν. Διοικητή Σαράντου Ευσταθόπουλου στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη συνάντηση των 3 ανδρών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία 3 χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά στον ΟΑΕΔ υπό την καθοδήγηση Πρωτοψάλτη, με στοχευμένες παρεμβάσεις που έχουν επιφέρει σημαντική μείωση στο ποσοστό ανεργίας.

Κάτι το οποίο τόνισε και ο κ. Μπουτσικάκης, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοινωνικά ζητήματα και τις ευκαιρίες απασχόλησης για ανέργους, αλλά και στα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Διαβάστε την ανάρτηση:

Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Βουλευτή της Α’ Πειραιά & Νήσων κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη σχετικά με τα σημαντικά οφέλη των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Ευχαρίστησα τον Διοικητή του ΟΑΕΔ γιατί με ένα τέτοιο πρόγραμμα επωφελήθηκε σημαντικά και το Νοσοκομείο Μεταξά, καθώς κάλυψε 35 απαραίτητες θέσεις εργασίας για μέχρι 2 έτη (12 + 12 μήνες) με σημαντικά μειωμένη οικονομική συμμετοχή.

Το συγκεκριμένο επιδοτούμενο πρόγραμμα που αφορά σε ανέργους ηλικιών 55+, έχει σημαντικά οφέλη για ένα Δημόσιο Νοσοκομείο όπως το δικό μας, επιπρόσθετα των πολλών στοχευμένων μέτρων που έχουν ληφθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σημαντικά οφέλη όμως προκύπτουν και για το κοινωνικό κράτος που οραματίζεται και υπηρετεί πιστά και μεθοδικά η παρούσα Κυβέρνηση.

Έτσι και το Νοσοκομείο εξοικονομεί χρήματα για κάλυψη άλλων αναγκών και καλύπτονται θέσεις εργασίας με άρτια καταρτισμένους εργαζόμενους και επιτελείται κοινωνικό έργο, καθώς πρόκειται για ανθρώπους ηλικίας 55+ που λόγω της κρίσης βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας σε μια κρίσιμη φάση της ζωής τους κοντά στα όρια συνταξιοδότησης, ενώ τώρα τους δίνεται πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία!

Αξίζει να σημειωθεί η καθοριστική συμβολή της νέας Διοικητικής Διευθύντριας του Νοσοκομείου μας Νατάσας Χαραλάμπους, η οποία πίστεψε από την πρώτη στιγμή σε αυτήν την πρωτοβουλία και την έτρεξε άμεσα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια τμήματα, ώστε ήδη να είμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης προσλήψεων.

Πρώτιστό μας μέλημα παραμένει η προσφορά στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, από όποια θέση ευθύνης κι αν υπηρετούμε το δημόσιο βίο!