«Βράζει» το Λιμάνι του Πειραιά – Συνεχίζεται η απεργία στην COSCO & ζητούν απομάκρυνση Αστυνομίας & Λιμενικού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φουρτούνες έχουν ξεσπάσει στο Λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες μέρες, μετά το νέο εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της COSCO.

Οι λιμενεργάτες της COSCO συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ η ΠΕΝΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά την άμεση απομάκρυνση αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων από το Λιμάνι του Πειραιά.

Το κλίμα γίνεται ακόμα πιο τεταμένο καθώς το συμβάν συμπίπτει με τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ


Απεργία Λιμενεργατών
Cosco - Καταδικάζουμε την επιχείρηση καταστολής - Απαιτούμε να αποσυρθούν οι Αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις από το Λιμάνι

Οι Λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον απεργιακό αγώνα τους διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους με την υπογραφή ΣΣΕ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κινητοποίησε από τα ξημερώματα Ματ, Αύρες, Αστυνομία, Λιμενικό με σκοπό να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και με τον τρόπο αυτό θέτει τις δυνάμεις καταστολής στην υπηρεσία της Cosco.

Η επιχείρηση αυτή για άλλη μία φορά έπεσε στο κενό, χάρη στην αδιατάρακτη ενότητα των λιμενεργατών στο ΣΕΜΠΟ, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και αχρήστευσαν τους σχεδιασμούς Cosco - εργολάβων - κυβέρνησης να υπονομευτεί η συνέχεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα κινητοποιούνται οι "γνωστοί άγνωστοι" εργοδοτικοί –ναυτιλιακοί φορείς και λοιπές αντιδραστικές δυνάμεις που καταλογίζουν την ευθύνη για το κλείσιμο του λιμανιού στους απεργούς λιμενεργάτες.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις των Ναυτεργατών στοχοποιούν τον αγώνα τους, άλλοτε διότι κινδυνεύει ο τουρισμός, άλλοτε η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά και έτσι υπονομεύεται η ομαλή πορεία της "εθνικής μας οικονομίας"….!

Θεωρούμε ότι για τα όποια προβλήματα αναφύονται από την πολυήμερη απεργία των λιμενεργατών, την ευθύνη έχει αποκλειστικά η προκλητική αδιαλλαξία της Cosco αλλά και η κυβέρνηση η οποία ζητάει μετ΄ επιτάσεως να ανοίξει το λιμάνι με το σταμάτημα της απεργίας!

Ξεχνάει όμως ότι εδώ και μήνες το λιμάνι ήταν ανοιχτό, οι εργαζόμενοι επαναλαμβανόμενα μέσω των διαπραγματεύσεων επιχειρούσαν να βρεθούν λύσεις στα ώριμα και δίκαια αιτήματά τους, αλλά η Coscoυπονόμευσε, ακύρωσε και απέρριψε τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων!

Κατά συνέπεια για το κλείσιμο του λιμανιού υπαίτια, υπεύθυνη και υπόλογη είναι η Cosco!!!

Απαιτούμε να αποσυρθούν οι αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών!

Καλούμε την εργατική τάξη, τις συνδικαλιστικές της οργανώσεις, ευρύτερα τους φορείς του λαϊκού κινήματος να σταθούν στο πλάι των απεργών μέχρι την τελική νίκη.

Η ΠΕΝΕΝ που όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται δραστήρια στο πλευρό των εργαζομένων θα στηρίξει τον αγώνα τους και με οικονομική ενίσχυση.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομαγιά – Πειραιάς: Απεργιακή συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι

Νέο εργατικό ατύχημα στην COSCO – Λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων