Δόθηκε το μετάλλιο της πόλης του Πειραιά στον Πειραιώτη γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προ ολίγων ημερών ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κος Δαβάκης Γιώργος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος κο Βοϊδονικόλα Σταύρο επισκέφθηκαν τον Γέροντα πατέρα Νεκτάριο Βιτάλη στην Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο χωριό Καμάριζα Λαυρίου.

Ο γέροντας Νεκτάριος, γνωστός για την πνευματική και φιλανθρωπική του δράση πανελλαδικά, είναι γέννημα – θρέμμα του Πειραιά μας, 17ο παιδί δεκαεφταμελούς Πειραϊκής οικογένειας.

Ως Πειραιώτης λοιπόν που κοσμεί με την πνευματική του παρουσία και δράση την Ορθόδοξη Εκκλησία του απενεμήθη το μετάλλιο της πόλης με αντίστοιχη αναμνηστική πλακέτα!

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο Γέροντας Νεκτάριος, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας,φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά για την συμβολική τιμή που του αποδόθηκε.

Είναι γνωστή πανελλαδικά η ιστορία του και έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για τη ζωή του και το θαύμα που βίωσε προ πολλών ετών.

Είχε διαγνωστεί με προχωρημένο καρκίνο που με την θαυματουργή βοήθεια του Αγίου Νεκταρίου, όπως ο ίδιος εξιστορεί, ξεπέρασε και συνέχισε έτσι το μεγάλο έργο του προς αδύναμους και κοινωνικά πάσχοντες συνανθρώπους μας.