Το STAR στην Αγία Σοφία και στα Μανιάτικα του Πειραιά – Με ποιους πολίτες μίλησε (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι κάτοικοι στις γειτονιές του Πειραιά νιώθουν ξεχασμένοι και χαμένοι μέσα στις κυβερνητικές υποσχέσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σπίτια βγαίνουν στον πλειστηριασμό, πολλά μαγαζιά βάζουν λουκέτο, οι αγορές της καθημερινότητας γίνονται με το σταγονόμετρο, και όλοι έχουν την ίδια αγωνία για επιβίωση.

Σε ρεπορτάζ που έκανε ο Γιώργος Σαραντάκος στο STAR μίλησε με πολίτες που ζουν στην Αγία Σοφία και στα Μανιάτικα στον Πειραιά για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν, όπου εκφράσανε μεγάλα παράπονα για την κυβέρνηση και την κοινωνική πολιτική που η τελευταία είχε υποσχεθεί.

«Άλλα μας υποσχέθηκαν για μισθούς και συντάξεις και άλλα μας βγήκαν! Μας έχουν ξεχάσει» λένε πολλοί, τονίζοντας παράλληλα το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Ακόμα και σε είδη διατροφής οι αγορές στις παραπάνω γειτονιές είναι περιορισμένες. Σύμφωνα με δήλωση ιδιοκτήτη που έγινε στο ίδιο ρεπορτάζ όπου συνέχισε να λέει ότι πως οι κάτοικοι της περιοχής ψάχνουν τα φθηνότερα προϊόντα, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που παίρνουν… τυρόπιτα, την κόβουν στην μέση και την μοιράζονται.

Δείτε το βίντεο από το 31:20 μέχρι το 33:45:

[g_youtube v="__2SZpEK298"]