Η «θεά Άρτεμις» δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Νεκροταφείου Σχιστού!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το fund με την επωνυμία «Θεά Άρτεμις» προχώρησε σε κατάσχεση έναντι του Νεκροταφείου Σχιστού.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο μεγαλύτερο νεκροταφείο των Βαλκανίων, μετά τη δέσμευση λογαριασμών από fund, το οποίο διεκδικεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το Κοιμητήριο Σχιστού.

Είναι γνωστά τα σημαντικά οικονομικά ζητήματα που υπάρχουν στο Νεκροταφείο Σχιστού, ενώ τους τελευταίους μήνες διενεργείται εισαγγελική έρευνα.

Οι εργαζόμενοι του Κοιμητηρίου αγωνιούν σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αν και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο λογαριασμός μισθοδοσίας προστατεύεται από τη νομοθεσία!

Προβληματισμός επικρατεί και μεταξύ των προμηθευτών για τις από εδώ και στο εξής συναλλαγές τους με το Κοιμητήριο, καθώς τα τελευταία χρόνια λόγω επιβολής των ηλεκτρονικών συναλλαγών, δεν υπάρχει η επιλογή των «μετρητών».

Όπως μαθαίνουμε, η «θεά Άρτεμις» αποτελεί ένα από τα fund που αγόρασαν ζημιές από ελληνικές τράπεζες και στη συνέχεια ανέλαβαν την είσπραξή τους.

Μάλιστα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών αφορά σε ποσά άνω των 500.000 ευρώ!

Η επιβάρυνση θα μετακυλιστεί στους Δημότες του ευρύτερου Πειραιά;

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει είναι ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα», εφόσον τελικά υπάρχουν!

Δηλαδή θα μετακυλιστούν οι όποιες υποχρεώσεις του Νεκροταφείου Σχιστού στους Δήμους που συμμετέχουν στον Σύνδεσμο (Δήμοι Πειραιά συν Μοσχάτο) ή θα υπάρξει κάποια άλλη λύση;

Οι πληροφορίες που φτάνουν στο Piraeus Press πάντως αναφέρουν ότι αρκετά μέλη του ΔΣ του Κοιμητηρίου δεν έχουν ενημερωθεί για αυτήν την εξέλιξη, ενώ έχει ζητηθεί από τη Διοίκηση του Νεκροταφείου έκτακτη σύγκλιση της «συνόδου των Δημάρχων», προκειμένου να βρεθεί από κοινού λύση!

Από την άλλη, οι Δημοτικές Αρχές που ήδη έχουν χρηματοδοτήσει με εκατομμύρια ευρώ το Σχιστό όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορούν να αγνοήσουν το πολιτικό κόστος μιας νέας χρηματοδότησης, που αυτομάτως θα σημαίνει μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Δήμων τους προς τους Δημότες, μιας και αυτά τα χρήματα από κάπου θα πρέπει να κοπούν.

Ελπίζουμε να μην την «πληρώσουν τη νύφη» οι ανυποψίαστοι πολίτες!