Νοσοκομεία Πειραιά – Κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά στοιχεία τις τελευταίες μέρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών από τα νοσοκομεία του Πειραιά, σχετικά με τις προσελεύσεις και τις εισαγωγές των περιστατικών με κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα, παρατηρείται σημαντική μείωση και στους δυο δείκτες, παρά το άνοιγμα των σχολείων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται εφησυχασμός!

Οι πληροφορίες έρχονται από μεγάλα Γενικά Νοσοκομεία του Πειραιά, όπως είναι το Αττικόν, το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και το Τζάνειο.

Η εξήγηση των ειδικών αναφέρει ότι το φαινόμενο της ταχείας μείωσης των νέων περιστατικών, οφείλεται στα αυξημένα μέτρα προφύλαξης, στον εμβολιασμό, αλλά και στην σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον η οποία οδηγεί σπανιότερα σε νοσηλείες.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να φανεί εάν θα υπάρξουν «απόνερα» από το άνοιγμα των σχολείων και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η σταδιακή αποκλιμάκωση του 5ου κύματος και το οριστικό πέρασμα από την πανδημική στην ενδημική φάση του κορωνοϊού και για τη χώρα μας.