Πειραιάς: 1 στα 4 τεστ βγαίνει θετικό!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συναγερμός στον Πειραιά καθώς η θετικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και τα νέα κρούσματα κορωνοϊού πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα φωτός

Το 5ο κύμα της πανδημίας με την επικρατούσα μετάλλαξη Ο, πλήττει βάναυσα και τον Πειραιά.

Η θετικότητα των τεστ, ιδιαίτερα σε κλειστές περιοχές όπως η Σαλαμίνα, φτάνει το 20 με 25%, δηλαδή ένα στα τέσσερα τεστ είναι θετικό, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κούβαρης Κώστας Κούβαρης επικαλούμενος ενημέρωση από συναδέλφους του.

«Τον τελευταίο καιρό με αυτή την επιδημία αυτά που βλέπουμε είναι ‘καραμπινάτα’, είναι τόσο υψηλό το ιικό φορτίο που εμφανίζεται η θετικότητα πάρα πολύ γρήγορα που δεν αφήνει αμφιβολίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν το σελφ τεστ είναι αρνητικό, αλλά έχουμε συμπτώματα πρέπει να γίνει μοριακό, γιατί τα συμπτώματα χτυπάνε το «καμπανάκι»… Στην πραγματικότητα ο COVID μπορεί να εμφανιστεί μετά και 3 και 4 μέρες από τα συμπτώματα, αλλά είναι «δίκοπο μαχαίρι» να πω να μην το κάνει αμέσως…» σημείωσε δε ο κ. Κούβαρης.

Η διαδικασία τέστινγκ

«Θα ξεκινήσει κανείς με ένα ράπιντ, γιατί μπορεί να θεωρείται ότι το σελφ και τα ράπιντ είναι τα ίδια, όμως το να υπάρχει επιβεβαίωση σε αυτά τα τεστ είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πολλές φορές κάνουμε δύο και τρία» σημείωσε.

«Είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τη θετικότητα και με ράπιντ τεστ, παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον ασθενή να σταματήσει να έχει επαφές. Τον καλούμε στο φαρμακείο για δεύτερο τεστ, δωρεάν τις περισσότερες φορές, δε ζητάμε χρήματα, θέλουμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτό που κάνουμε είναι θετικό».

Όπως εξήγησε, με το θετικό ράπιντ αν είναι εμβολιασμένος δεν χρειάζεται PCR, ειδάλλως χρειάζεται και μοριακό.