Γιάννης Βουτσινάς: Απαραίτητα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και να μην αιφνιδιάζεται η αγορά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Είναι απαραίτητο να αναζητηθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως να μην αιφνιδιάζεται η αγορά», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Γιάννης Βουτσινάς αναφερόμενος στα νέα μέτρα για την εστίαση.

Ο κ. Βουτσινάς συγκεκριμένα δήλωσε: «Η άμεση εφαρμογή των νέων μέτρων στην εστίαση φέρνει προ εκπλήξεων τους επαγγελματίες. Μόλις το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας κ.  Πλεύρης ανακοίνωνε επισήμως ότι τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από 3 Ιανουαρίου. 

Οι επαγγελματίες κινήθηκαν σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και έκαναν τις παραγγελίες τους και τον προγραμματισμό τους για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Η ξαφνική ανατροπή του σχεδιασμού και το ενδεχόμενο άμεσης εφαρμογής των νέων μέτρων, φέρνει τους επαγγελματίες σε δύσκολη θέση.

Απαιτείται από την πλευρά της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών να υπάρχει ευελιξία.

Είναι απαραίτητο να αναζητηθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως να μην αιφνιδιάζεται η αγορά. Ήδη οι επαγγελματίες τηρούν σε συντριπτικό ποσοστό τα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση καταγράφοντας μείωση τζίρου και μεγάλη απώλεια εσόδων.

Η πολιτεία από την πλευρά της θα πρέπει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις στο σύνολο τους και ειδικά αυτές που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, καθώς είναι τα μεγάλα θύματα της πανδημίας.

Αναμένουμε να δούμε άμεσα και μέτρα για την προστασία των επιχειρήσεων γιατί κάθε απώλεια στην επιχειρηματικότητα σημαίνει και απώλειες στην οικονομία, την εργασία και εν κατακλείδι στο σύνολο της κοινωνίας.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η κορυφαία προτεραιότητα. Ωστόσο δεν πρέπει να υποβαθμίζεται και η ανάγκη ύπαρξης των επιχειρήσεων από τις οποίες ζουν τα εκατομμύρια των εργαζομένων στην χώρα μας».

br