Αποκάλυψη: Πρόβλημα στατικότητας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πληροφορίες του Piraeus Press αναφέρουν ότι έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα με μελέτες που αναδεικνύουν πρόβλημα στατικότητας στο κτίριο που στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά

Καθώς οι εργασίες για την ολοκλήρωση του σταθμού μετρό «Δημοτικό Θέατρο» ολοκληρώνονται σιγά σιγά, ένα άλλο μείζον ζήτημα έρχεται ξανά στην επιφάνεια, με αφορμή το σημερινό ρεπορτάζ του Piraeus Press.

Και δεν είναι άλλο από την καταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζονται οι Κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στον Πειραιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Piraeus Press, υπάρχουν τεχνικές μελέτες τις οποίες έχει η ιδιοκτησία του ακινήτου στο κέντρο του Πειραιά, που αναδεικνύουν σοβαρά ζητήματα στατικότητας.

Ως εκ τούτου και εφόσον η μελέτη κρίνεται επαρκής, προκύπτει σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ που εργάζονται εκεί, καθώς και για τις εκατοντάδες κόσμου που εισέρχονται καθημερινά για να εξυπηρετηθούν.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την επιχείρηση γρήγορων γευμάτων που λειτουργεί στο ισόγειο.

Το ζήτημα φαίνεται ότι είναι γνωστό εδώ και καιρό, μιας και το θέμα της μεταφοράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά δεν είναι χθεσινό.

Έχουν γίνει ενέργειες μεταφοράς των υπηρεσιών, οι οποίες όμως δεν έχουν τελεσφορήσει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος ή έλλειψης κτιριακών υποδομών με τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, για να μην έχουμε επανάληψη ιστοριών όπως της «αιώνιας» μεταφοράς των Δικαστηρίων του Πειραιά ή η της «γέφυρας του θανάτου» στη Γρηγορίου Λαμπράκη (ένας από τους βασικούς λόγους καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου του τραμ μετά από τις αποκαλύψεις του Piraeus Press), θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να προβούν σε έλεγχο στατικότητας του κτιρίου ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες εργασίας και ακολούθως να επισπευσθούν οι διαδικασίες μεταστέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά εντός του 2022!