Το master plan για τον Φαληρικό Όρμο !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λοφίσκοι, πάρκο και θέατρο συμπεριλαμβάνονται στη νέα μελέτη για το Φάληρο. Η real news έκανε εκτενές ρεπορτάζ για τη μελέτη που φαίνεται πολλά υποσχόμενη και αναμένεται να αλλάξει για πάντα τα νότια προάστια.

Δημοσίευμα της Real News (15/8) αναφέρεται στο νέο σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο. Το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Κόντη, αναφέρει πως μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να δημοπρατηθούν τα τεχνικά έργα για τον Φαληρικό Όρμο που περιλαμβάνουν βύθιση της Ποσειδώνος και ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου χώρου πολισμού και αναψυχής.

Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, αναφέρει πως ετοιμάζεται ένα νέο πάρκο διαστάσεων Εθνικού Κήπου με δύο τεχνητούς λοφίσκους που θα υπερκαλύπτον τη λεωφόρο Ποσειδώνος αλλά και τη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου γηπέδου του beach volley σε συναυλιακό χώρο.

Όμως, το πιο φιλόδοξο κομμάτι της μελέτης για το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας, αφορά τη δημιουργία ενός κέντρου αναψυχής και πολιτισμού για ολόκληρη την Αθήνα που θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη των νοτίων προαστίων. Η real news αναφέρει πως η περιοχή θα ξεκινά από τα όρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα καταλήγει στο κλειστό του τάε κβον ντο.

Το σχέδιο ανάπλασης

Το σχέδιο χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη, αφορά το τεχνικό κομμάτι με εκτεταμένες εργασίες οδοποιίας, καθαιρέσεις υφιστάμενων τμημάτων δρόμου και γεφυρών, αντιπλημμυρικά έργα αλλά και συλλογή της υπάρχουσας γραμμής του τραμ. Τη μελέτη έχει εκπονήσει το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Υποδομών και οι πληροφορίες του δημοσιογράφου αναφέρουν πως το έργο θα δημοπρατηθεί ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου.

Το πιο εντυπωσιακό υποέργο της πρώτης φάσης όμως, είναι η δημιουργία δύο λοφίσκων συνολικού μήκους 595 μέτρων που θα καλλωπίσουν την Ποσειδώνος καθώς η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται κάτω από αυτούς. Επιπλέον, η μελέτη προβλέπει και τη συγκοινωνιακή ανάπλαση της περιοχής.

Η πρώτη φάση της ανάπλασης θα θέσει τις βάσεις για τη μεταμόρφωση της έκτασης που ξεκινά από τη λεωφόρο Ποσειδώνος και φτάνει στη θάλασσα. Χώρος, ο οποίος μέχρι σήμερα θεωρείται «νεκρός» καθώς φιλοξενεί κυρίως...σκουπίδια. Το master plan προβλέπει τη δημιουργία ενός πάρκου, έκτασης περίπου 240στρεμμάτων και θα συναγωνίζεται σε έκταση τον Εθνικό Κήπο. Επιπλέον, το γήπεδο του beach volley από μνημείο κακοδιαχείρησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα μετατραπεί σε χώρο συναυλιών, πολιτιστικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων. Στόχος είναι να αποτελέσει το νέο «θέατρο Λυκαβηττού» για τα νότια.

Το μεγάλο στοίχημα

Το μεγάλο στοίχημα για το επιτελείο της Περιφέρειας Αττικής που καλείται να διαχειριστεί την ανάπλαση , είναι όλη αυτή η μελέτη να μη μείνει στο συρτάρι όπως έχει συμβεί και με άλλες μελέτες για τον Φαληρικό Όρμο τα προηγούμενα χρόνια.

Οι πληροφορίες του Αλέξανδρου Κόντη ωστόσο, αναφέρουν πως υπάρχει η βεβαιότητα πως το έργο θα προχωρήσει σύντομα και ιδικά σε περίπτωση που κυλήσει ομαλά η διαγωνιστική διαδικασία της πρώτης φάσης των τεχνικών έργων.

br