Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να χτίσουμε τείχος ανοσίας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο Πειραϊκό χωριό, στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Πειραιώς στην Παιανία, βρέθηκε η κάμερα του Mega καταγράφοντας τα εγκαίνια νέου πυροσβεστικού σταθμού στο σημείο.

«Είμαστε σε μια συνέργεια με τον υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, το δήμαρχος της Παιανίας, και τον δήμαρχο Ελληνικού και πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας του Υμηττού. Η συνέργεια είναι στο γεγονός ότι δημιουργήθηκε ένα πυροφυλάκιο θαυμαστό εδώ, που εποπτεύει σε όλο το χώρο των Μεσογείων, και θα προστατεύει την περιοχή από την επίθεση της πυρκαγιάς», σημείωσε μιλώντας στο Mega ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, προσθέτοντας ότι:

«Έχουμε το μεγάλο δώρο του Θεού να έχουμε την ομορφιά δίπλα μας, να την εκφράζει το φυσικό περιβάλλον. Και πρέπει να το προστατεύσουμε και να συνεργήσουμε όλοι στην αποφυγή της καταστροφής του».

«Η δική μας συμβολή είναι η προσφορά. Σε αυτό το χώρο φιλοξενούνται 4.000 νέοι και νέες. Φέτος λόγω της πανδημίας δεν κατέστη δυνατό αυτό. Αλλά εδώ τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, συναδελφώνονται, και αποκτούν μια δυνατότητα να κατανοήσουν τον κόσμο και τον εαυτό τους», είπε ακόμα ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

«Τα λόγια του σεβασμιότατου μιλούν στις καρδιές των ανθρώπων. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όχι μόνο για την πανδημία, αλλά και για την πυροπροστασία. Είναι σημαντικό να ξέρει ο κόσμος ότι πάντα είχαμε τη θέληση, αλλά τώρα έχουμε και τα μέσα για να κάνουμε κάτι καλύτερο για την πυροπροστασία. Το πυροφυλάκιο είναι ένα από αυτά και νομίζω θα υπερτριπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια. Επομένως, θα μπορέσουμε να δώσουμε στους χιλιάδες εθελοντές μας τη δυνατότητα να συνδράμουν αποφασιστικά στο επίπεδο της πρόληψης, και μαζί με την Πολιτική Προστασία να κάνουμε ό,τι απαιτείται. Συνέργειες, όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να δώσουμε λύσεις», είπε από τη μεριά του μιλώντας στην κάμερα του Mega ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να χτίσουμε τείχος ανοσίας»

Αναφερόμενος στο θέμα του εμβολιασμού, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είπε ότι «Δίνοντας ένα ταπεινό παράδειγμα, εμβολιάστηκα στις αρχές Φεβρουαρίου γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποκτηθεί η περίφημη ανοσία. Ο κίνδυνος από την υπόθεση αυτή είναι οι μεταλλάξεις που είναι απρόβλεπτες και απροσδιόριστες, και βλέπουμε πόσο τραγικές συνέπειες έχουν. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι κάθε σωστά σκεπτόμενος άνθρωπος, προσφεύγει στη γνώμη των επαϊόντων, όχι σε αυτούς που λένε συνωμοσιολογικά σενάρια», προσθέτοντας ότι «Ο κόσμος νιώθει αγωνία και φόβο, αλλά νομίζω ότι η καλή κρίση πηγάζει από τα γεγονότα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί αποφεύγουν τα χειρότερα».