ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Μαθητής ειδικού σχολείου έχασε τη ζωή του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Θλίψη στον Πειραιά 

- Παιδί με αυτισμό έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό

Μεγάλη θλίψη, αλλά και ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς προκάλεσε ο θάνατος ενός μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά, ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί των Ειδικών Σχολείων ζητούν εναγωνίως να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί έναντι του κορονοϊού, διότι είναι οι μόνες σχολικές μονάδες που δεν έχουν κλείσει καθώς βαραίνουν εκπαιδευτικοί λόγοι για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία.

Ο μαθητής που έχασε τη ζωή του, έπασχε από βαρύ αυτισμό και πολλά υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με ενημέρωση από το σχολείο, ο μαθητής σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο στις 12 Φεβρουαρίου, λόγω άλλης ασθένειας. Δέκα ημέρες μετά εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, βήχα και δύσπνοια, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, διασωληνώθηκε και δυστυχώς κατέληξε στις 4 Μαρτίου. Στο μεταξύ, συμπτώματα εμφάνισε και η μητέρα του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του παιδιού στο σπίτι, η οποία βρέθηκε και η ίδια θετική στον κορωνοϊό.

Όσο για τα προληπτικά τεστ, στο συγκεκριμένο σχολείο όπου φοιτούσε ο άτυχος μαθητής πραγματοποιούνταν περίπου μία φορά το μήνα. Συγκεκριμένα, τεστ πραγματοποιήθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου και στο τέλος Φεβρουαρίου. Στο μεταξύ, όμως, το παιδί νόσησε και κατέληξε.

Για το τραγικό περιστατικό, ενημερώθηκε τόσο η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής όσο και το Υπουργείο Παιδείας. Όπως υποστήριξαν, δεν αποδεικνύεται πως το παιδί κόλλησε στο σχολείο, αλλά στο σπίτι.

Οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων, σε σημαντικό ποσοστό, αντιμετωπίζουν πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, τις περισσότερες φορές δεν είναι σε θέση να τηρήσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας. Οι δύο αυτοί κρίσιμοι παράγοντες τους καθιστούν ευπαθή ομάδα. Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, δήλωσε το πρωί της Τρίτης (16/03/2021) στο Mega ότι «έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό, και στα παιδιά που είναι άνω των 16 ετών με την έγκριση των κηδεμόνων».