ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ: «Κανένα κενό κρεβάτι στα νοσοκομεία του Πειραιά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», με την δημοσιογράφο Λία Λάππα και ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά με τα υψηλά κρούσματα του κορωνοϊού. Τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα κενό κρεβάτι στα νοσοκομεία του Πειραιά, Τζάνειο και Κρατικό Νικαίας.

Πιο συγκεκριμένα συμφώνησε με τον σχολιασμό της κ. Παγώνη, ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι «πολεμική» και συμπλήρωσε λέγοντας: «Χθες ήμουν στο Τζάνειο και δυστυχώς τα πράγματα είναι τραγικά. Το Τζάνειο αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε ένα κενό κρεβάτι για να νοσηλευθεί κάποιος ασθενής με κορωνοϊό παρότι έχει αυξήσει τα κρεβάτια στα 130. Έχει ήδη γίνει σύμπτυξη άλλων κλινικών και έχουν μετακινηθεί γιατροί, ενώ οι διασωληνωμένοι πλησιάζουν τους 600.

Ο κ. Πλατανησιώτης τόνισε την ανάγκη άμεσης πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα τα χειρουργεία.

«Ο ιός που επελαύνει δεν έχει καμία σχέση με τον ιό που είχαμε τον Μάρτιο του 2020», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, με αφορμή τον θάνατο βρέφους από τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας ότι η βρετανική μετάλλαξη προσβάλλει πιο εύκολα τα παιδιά.