ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγάλη ανησυχία σε Πειραιά & Νησιά Αργοσαρωνικού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Μικρή πτώση σε σχέση με χθες αλλά υψηλός ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε Πειραιά & Νησιά

- Σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός στον ευρύτερο Πειραιά με διενέργεια μαζικών τεστ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, με τα κρούσματα κορωνοϊού να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Από τα 2.702 κρούσματα covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ τα 1.269 αφορούν στην Αττική από τα οποία τα 189 ανήκουν στον Πειραιά και τα 26 στα νησιά. Η μικρή μείωση που παρουσιάστηκε σήμερα σε σύγκριση με τα χθεσινά νούμερα δεν οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στα κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Μάλιστα η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά στοχευμένα τεστ σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο προκειμένου να ελέγξει τη διασπορά του ιού. Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε σήμερα από τον Πειραιά η τυχαιοποιημένη δειγματοληψία των ρινοφαρυγγικών τεστ, με τη μέθοδο της ταχείας διαδικασίας Rapid test, καθώς πρόκειται για μια περιοχή επιβαρυμένη επιδημιολογικά. Πρώτοι σταθμοί ήταν το Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Περάματος, το κτίριο των Αντιπεριφερειών Πειραιώς και Νήσων, αλλά και δομή αστέγων στο Μοσχάτο. Οι 463 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε εργαζόμενους των δομών και των Αντιπεριφερειών.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου τόνισε:
«Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία από την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη τον κύριο Γιώργο Πατούλη και είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι ξεκινάμε σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά στην οποία έχει καταγραφεί μία μεγάλη αύξηση στα κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Παράλληλα είναι σημαντικό που ή έναρξη της Δράσης έγινε από το Δήμο Περάματος όπου βρίσκεται η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και υπάρχουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο κτίριο των Αντιπεριφερειών Πειραιά και Νήσων όπου οι εργαζόμενοι μας και οι ελεγκτές δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα είναι ασφαλείς. Θα συνεχίσουμε να είμαστε συμμέτοχοι στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για να περιοριστούν τα κρούσματα του covid-19 και να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα»