ΣΕΡΑΦΕΙΜ: 15 χρόνια Μητροπολίτης Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

- Σύντομο βιογραφικό και φωτογραφικό υλικό από την ημέρα της ενθρόνισής του

- Εις πολλά έτη Δέσποτα!

Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια από την ημέρα της εκλογής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Ήταν 28 Φεβρουαρίου 2006 όταν ο κ. Σεραφείμ διαδεχόταν τον μακαριστό πλέον Μητροπολίτη Καλλίνικο και αναλάμβανε την πνευματική καθοδήγηση μιας ιδιαιτέρως δραστήριας Μητροπόλεως.

Στο πέρασμα των ετών ο κ. Σεραφείμ αποδείχτηκε Άξιος συνεχιστής του Μακαριστού Καλλινίκου, έχοντας ήδη αφήσει το δικό του στίγμα μέσω σημαντικών έργων και δράσεων που έλαβαν χώρα τα τελευταία 15 χρόνια στην Εκκλησία του Πειραιά.

Η Μητρόπολη Πειραιά «μετετράπη» σε μια Παναγιοσκέπαστη Μητρόπολη, με καθέναν από τους Ιερούς Ναούς να «φιλοξενεί» αντίγραφο ιστορικών εικόνων της Παναγίας μας, ιστορικοί ναοί του Πειραιά (Άγιος Σπύριδωνας, Άγιος Νικόλαος, Άγιος Κωνσταντίνος, Αγία Σοφία κλπ) ανακαινίστηκαν εκ βάθρων και άλλοι ναοί αποπερατώθηκαν ή αγιογραφηθήκαν, αφού εξασφαλίστηκαν δωρεές εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης (απόδειξη της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Πειραιά), το Σχολείο της Μητρόπολης απέκτησε και τη βαθμίδα του Λυκείου, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» απέκτησε νέα υπερσύγχρονα γραφεία, αρκετοί νέοι χειροτονήθηκαν κληρικοί της Μητρόπολης Πειραιά, το πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο ενδυναμώθηκε με διανομή χιλιάδων μερίδων φαγητού καθημερινώς, ο πνευματικός και αφυπνιστικό λόγος του κ. Σεραφείμ αποτέλεσε σημείο αναφοράς στα δρώμενα της Ελλαδικής Εκκλησίας και ενέπνευσε το ποίμνιό του και πολλά ακόμα σημαντικά σημεία σε αυτή τη 15ετή διαδρομή.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (wikipedia)

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ (κατά κόσμον Xρήστος Μεντζελόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία, και έλαβε την άδεια ασκήσεως δικηγορίας.

Το 1980 εκάρη μοναχός στη Μονή Πεντέλης και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Το 1983 ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ τού ανέθεσε τα καθήκοντα του υπεύθυνου του δικαστικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από το 1985 έως και τον Δεκέμβριο του 2000 ανέλαβε Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων και επιτέλεσε και καθήκοντα Εκκλησιαστικού Ανακριτή σε πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τον Δεκέμβριο του 2000 εκλέχτηκε Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, και βοηθός του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Ιερά Σύνοδο. Έως τον Απρίλιο του 2002 υπηρέτησε στην αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας ως Υπεύθυνος Βοηθός Επίσκοπος.[εκκρεμεί παραπομπή] Μετά την εκλογή του Σεραφείμ στη Μητρόπολη Πειραιώς ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός τον κατηγόρησε για εξαπάτηση και υποκλοπή του αρχιερατικού αξιώματος.[1] Επιστρέφοντας στην Ελλάδαπροσελήφθη Πρωτοσύγκελλος - Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Πειραιώςμέχρι και τον Φεβρουάριο του 2005, όταν και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Αρχιγραμματέα, κατόπιν πρότασης του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου.

Μητροπολίτης Πειραιώς εξελέγη στις 28 Φεβρουαρίου 2006.[2]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ