Άμεση αντίδραση Γιάννη Μώραλη για τον Πύργο, μετά το δημοσίευμα του PiraeusPress!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αντέδρασε άμεσα, ύστερα από το δημοσίευμα του Piraeuspress.gr, σχετικά με την επικινδυνότητα από τα αιωρούμενα αντικείμενα στον Πύργο του Πειραιά!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr, ο Γιάννης Μώραλης ζήτησε άμεση ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πειραιά, τη διεύθυνση αρχιτεκτονικού, η οποία ύστερα και από αυτοψία, τον διαβεβαίωσε επισήμως ότι δεν προκύπτει κανένας κίνδυνος, όπως αναφέρουμε στο σχετικό φωτορεπορτάζ μας, καθώς υπάρχει ειδικό πλέγμα γύρω γύρω από τον Πύργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ Piraeuspress.gr:

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων που αφορούν σε επικινδυνότητα του πετάσματος του υψηλού όγκου του Πύργου όπου εμφαίνονται τμήματα των πάνελς τα οποία έχουν αποκολληθεί σας γνωρίζουμε ότι στον υψηλό όγκο του Πύργου έχει κατασκευαστεί και στις τέσσερις όψεις του προστατευτικό πλαίσιο από σιδηρούν πλέγμα σε απόσταση περίπου 50 εκατ. από την κάθε πρόσοψη του κτιρίου.

Το προστατευτικό πλέγμα αρχίζει από το ύψος του υπάρχοντος δώματος του χαμηλού όγκου του κτιρίου και εκτείνεται σε όλο το ύψος του κτιρίου. Το προστατευτικό πλέγμα στηρίζεται σε κάθετα συρματόσχοινα τα οποία στηρίζονται σε κοιλοδοκούς στο δώμα και στη βάση.

Στόχος του προστατευτικού αυτού πλαισίου είναι να εγκλωβίζει όλα τα πάνελ που τυχόν αποκολλούνται από τον αέρα όπως και γίνεται και τα οποία φαίνονται σαν να αιωρούνται.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από αυτοψία που διενεργήσαμε εκτός από κάποια πάνελ που είναι ήδη εγκλωβισμένα στο προστατευτικό πλαίσιο και τα οποία δεν μπορούν να αποκολληθούν δεν διαπιστώσαμε κάποια επικινδυνότητα.

ΥΓ: Εμείς πάντως κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη για το "δεν διαπιστώσαμε κάποια επικινδυνότητα" της αρμόδιας υπηρεσίας!

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ: Ξεκολλούν λαμαρίνες και πανιά από τον Πύργο του Πειραιά! (ΦΩΤΟ)