ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ: «Φοβάμαι για επιπλέον περιοριστικά μέτρα στον Πειραιά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης σχολιάζει τα χθεσινά αποτελέσματα των rapid test που γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά

- Τι ανέφερε για την παράταση του γενικού lockdown στην χώρα και το ενδεχόμενο αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στον Πειραιά

Στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης και ανέλυσε τα πρώτα αποτελέσματα των rapid test που ξεκίνησαν χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή. 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Από τα 576 rapid tests που έγιναν χθες έξω από το Δημοτικό Θέατρο, τα 29 ήταν θετικά. Το ποσοστό ήταν 5% επί του τυχαίου δείγματος. Ήταν ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά που σημειώθηκαν χθες πανελλαδικά. Εκείνο το οποίο με ανησύχησε περισσότερο ήταν ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών κρουσμάτων. Μόλις στα 40 έτη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ θετικό φορτίο δυστυχώς στην νεολαία μας. Αυτό το βλέπουμε όσοι κυκλοφορούμε στον Πειραιά με τις εικόνες από το Πασαλιμάνι, από τις πλατείες και άλλα σημεία, που βλέπουμε πολύ κόσμο να κυκλοφορεί είτε χωρίς μάσκα, είτε – κυρίως – με την μάσκα ως αξεσουάρ, κρεμασμένη στο αυτί ή στο σαγόνι»

Σχετικά με την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δήλωσε: «Το πιο λογικό είναι ότι θα υπάρξει για το lockdown παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας και πολύ με ανησυχεί μήπως στον Πειραιά έχουμε επιπλέον μέτρα. Αν σήμερα και αύριο έχουμε αντίστοιχα ποσοστά, νομίζω ότι η πόλη θα μπει σε βαθύ κόκκινο».

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είπε ότι: «Οι ΜΕΘ είναι στα όρια τους καθώς βλέπουμε αύξηση των διασωληνωμένων συμπολιτών μας. Στις αρχές Φεβρουαρίου είχαμε 220 διασωληνωμένους, σήμερα είμαστε στους 340. Φοβάμαι ότι τις επόμενες μέρες θα βλέπουμε αύξηση των διασωληνωμένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δωρεάν rapid test για μια εβδομάδα!