ΤΖΑΝΕΙΟ: Γίνονται σχεδόν 160 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού την ημέρα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» στο Κανάλι 1 με τον Νίκο Παρασκευά και την Κωνσταντίνα Πετούση, μίλησε ο διοικητής του Τζανείου Νοσοκομείου, Ηλίας Γουζούασης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κύριος στόχος της διοίκησης είναι καταρχάς να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και το κοινό από τον κορωνοϊό και στη συνέχεια να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Για τον λόγο αυτό και με τη βοήθεια του Ιδρύματος Νιάρχος, το οποίο πρόσφερε 4 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ, το αποτέλεσμα συνδυαστικά με τις υπόλοιπες προσθήκες – ανακαινίσεις που έγιναν στο χώρο της ΜΕΘ, είναι η λειτουργία -από την επόμενη εβδομάδα- συνολικά 24 κλινών από τις 14 που υπήρχαν, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Παράλληλα, τόνισε ότι το νοσοκομείο παραμένει προσηλωμένο στην παροχή υπηρεσιών για το σύνολο των ασθενειών, δεδομένου ότι εξυπηρετεί πολύ μεγάλη γεωγραφική έκταση στην οποία περιλαμβάνονται και τα νησιά.

Για τον κορωνοιό, πρόσθεσε ο διοικητής του Τζανείου, έχουμε ειδικό κτίριο νοσηλείας ενώ με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργεί και το εμβολιαστικό κέντρο το οποίο μεταφέρθηκε στο κτίριο της διοίκησης, έτσι ώστε να μην βρίσκεται εντός του χώρου του νοσοκομείου, παρέχοντας επιπλέον ασφάλεια, κυρίως ψυχολογική, σε όσους προσέρχονται.

Σήμερα, υπογράμμισε, γίνονται περίπου 160 εμβολιασμοί την ημέρα και αν υπάρξουν εμβόλια που περισσεύουν, διότι ενδεχομένως κάποιοι δεν πήγαν στο ραντεβού τους, αυτά γίνονται σε στελέχη  του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Γουζούασης, επισήμανε τέλος, ότι αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα της στελέχωσης του νοσοκομείου, αφού από τον περασμένο Μάρτιο γίνεται σταδιακά ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ την τελευταία μόλις εβδομάδα ορκίστηκαν 3 νέοι γιατροί και 2 νοσηλευτές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Συντονίστρια Διευθύντρια Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Τζανείου Νοσοκομείου Καίτη Θέμελη- Διγαλάκη, η οποία μιλώντας στην ίδια εκπομπή, υπογράμμισε την ετοιμότητα του νοσοκομείου ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες μεταλλάξεις του κορονοιού που δημιουργούν εύλογη ανησυχία.

Όπως διευκρίνισε οι μεταλλάξεις ήταν αναμενόμενες καθώς ήδη έχουν σημειωθεί περί τις 2.000 μεταλλάξεις. Αναφερόμενη ειδικότερα, στην αφρικανική και βραζιλιάνικη μετάλλαξη, επισήμανε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα εάν αντιμετωπίζεται με τα υπάρχοντα εμβόλια, σε αντίθεση με την αγγλική μετάλλαξη η οποία καλύπτεται επαρκώ