ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗ: «Στο ΣΕΦ εδώ και 35 χρόνια δεν έγιναν ούτε τα αυτονόητα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ραδιοφωνικού σταθμού «Κανάλι Ένα» και μίλησε για τα έργα που γίνονται στο ΣΕΦ τον τελευταίο καιρό.

Παρά το γεγονός ότι το 2020 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, σημείωσε ότι έγιναν αλλαγές στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, όπου λύθηκαν τα προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα και την παραβατικότητα.

Η κ. Τσιλιγκίρη δεν έκρυψε ότι επί 35 χρόνια στο ΣΕΦ δεν είχαν γίνει ούτε τα αυτονόητα. «Αναδείξαμε το παραλιακό μέτωπο του ΣΕΦ, όπου παλαιότερα ο κόσμος που περπατούσε εκεί έβλεπε μία ζούγκλα». Για τις αλλαγές αυτές η πρόεδρος του ΣΕΦ επισήμανε και την σημαντική συμβολή της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη. 

Μεταξύ των δηλώσεών της ανέφερε ότι ότι ο προϋπολογισμός του Σταδίου είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά 35% λόγω έλλειψης εσόδων τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν τους επόμενους έξι μήνες.

Ακόμη, πήρε θέση και για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν τα στελέχη των διοικήσεων, τα οποία θα έπρεπε να παίζουν και τον ρόλο του πατέρα και της μητέρας, λειτουργώντας προστατευτικά για τους αθλητές. Ο παράγοντας οφείλει να βάζει περιοριστικές γραμμές».

Συνέχισε λέγοντας ότι τα ποσοστά των γυναικών που καταλαμβάνουν θέσεις παραγόντων στον αθλητισμό είναι ελάχιστα και τόνισε ότι υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός όχι μόνο ως προς το φύλο αλλά και ως προς την ηλικία με το κατά πόσο νέος είσαι.