ΤΡΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ: Οδεύει προς Χατζηκυριάκειο, Κερατσίνι και Πέραμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από πολλά χρόνια, το 2021 δείχνει να είναι μία πολλά υποσχόμενη χρονιά για τα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας. Νέες επεκτάσεις, νέα έργα, νέο τροχαίο υλικό. Μετά από πολλά χρόνια ακαμψίας λόγω της κρίσης, βλέπουμε μία σημαντική κινητικότητα σε επίπεδο πολιτικής βούλησης η οποία μένει να γίνει πράξη.

Αναφορικά με το Τραμ, φέτος, ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο, θα λειτουργήσει η επέκταση από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε επίσης να βγαίνουν στην κυκλοφορία και τα νέα πορτοκαλί Τραμ που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με τον μοντέρνο σχεδιασμό τους.

Επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, β' φάση. Πηγή: ΣΤΑΣΥ

Αυτό που μπορεί όμως να ενθουσιάσει τους πολίτες είναι ότι επιτέλους αρχίζει να συζητείται η πιθανότητα επέκτασης του δικτύου προς Χατζηκυριάκειο και Κερατσίνι/Πέραμα. Πρόκειται για επεκτάσεις που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα κάποια χρόνια πριν αλλά φαίνεται ότι τώρα μπαίνουν και πάλι στην μεγάλη εικόνα

Εξελίξεις όμως αναμένονται λόγω της επένδυσης στο Ελληνικό για την επέκταση του Τραμ από τον Άγιο Κοσμά που μέσω του χώρου της επένδυσης θα φτάσει μέχρι το σταθμό του Μετρό “Αργυρούπολη”. Η σύνδεση Ποσειδώνος-Βουλιαγμένης πιθανότατα θα χρηματοδοτηθεί από την Lamda.