ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «Το θαύμα έγινε… Αντί για 2.500.000 κρούσματα έχουμε μόλις 130.000»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Χριστούγεννα στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιά

- Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ

- Δείτε την αναφορά του κ. Σεραφείμ για το θαύμα που συντελείται στις ημέρες της πανδημίας 

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω πανδημίας, τελέστηκε σήμερα το πρωί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις περισσότερες ενορίες του Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν 2,3, ακόμα και 3 Θείες Λειτουργίες, ώστε να μη μείνει ούτε ένας πιστός εκτός της Μητρόπολης των Εορτών.

Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας αναγνώστηκε η χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του κ. Σεραφείμ, η οποία συνοπτικά περιέγραψε αυτά που ζήσαμε και ζούμε τους τελευταίους μήνες, διαβλέποντας όμως την έξοδο, γεμίζοντας με ελπίδα και αισιοδοξία το ποίμνιο της Μητρόπολης Πειραιά.

Πέραν αυτού όμως και πριν την απόλυση (πέρας Θείας Λειτουργίας), ο κ. Σεραφείμ έκανε μια σύντομη και ενδιαφέρουσα παρέμβαση, προκειμένου να αναφερθεί σε ένα θαύμα των ημερών μας, το οποίο βιώνει η χριστιανική Ελλάδα!

Περιληπτικά ο Μητροπολίτης Πειραιά είπε τα παρακάτω:

«Τους τελευταίους 10 μήνες, συνεχίζεται κανονικά η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή στους περίπου 100.000 ναούς της ελληνικής επικράτειας.

Μιλάμε περίπου για 25 Κυριακές. Άρα 25 x 100.000 = 250.000 Θείες Λειτουργίες έχουν τελεστεί μόνο κατά τις Κυριακές το τελευταίο 10μηνο, μη συνυπολογίζοντας τις ενδιάμεσες μεγάλες εορτές που έπεφταν τις καθημερινές.

Έστω ότι κάθε Κυριακή κοινωνούσαν μόλις 10 πιστοί σε κάθε Θεία Λειτουργία, άρα 250.000 Λειτουργίες x 10 πιστούς = 2.500.000 φορές συνολικά έχουν κοινωνήσει πιστοί τους τελευταίους 10 μήνες.

Και δεν ισχυρίζομαι ότι και οι 2.500.000 πιστοί είναι μοναδικοί!

Αλλά από τα 130.000 καταγεγγραμένα κρούσματα στην Ελλάδα έως τις 2.500.000 φορές που κοινώνησαν πιστοί στις εκκλησίες, υπάρχει τεράστια απόκλιση... με δεδομένο ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτός ο τόσο μεταδοτικός ιός, μεταδίδεται και μέσω της Θείας Κοινωνίας!

Αυτό είναι το θαύμα των ημερών μας, στο οποίο έχουμε τη χάρη και την ευλογία να συμμετέχουμε ενεργά ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Ελλαδικής Εκκλησίας».