«Έφυγε» η διακεκριμένη Καρδιολόγος Μάγδα Μιχαλολιάκου – Το συγκινητικό αντίο της κόρης της Αθανασίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πένθος στον ιατρικό κόσμο του Πειραιά και το Νοσοκομείο Μεταξά

Η Μάγδα Μιχαλολιάκου διετέλεσε Συντονίστρια Διευθύντρια στο Νοσοκομείο Μεταξά

- Υπήρξε διακεκριμένη καρδιολόγος και άνθρωπος της προσφοράς 

- Διαβάστε το τελευταίο γράμμα της πολυαγαπημένης της κόρης Αθανασίας

- Το τελευταίο αντίο σε πολύ στενό κύκλο λόγω της πανδημίας

Στις 15/11/2020 απεβίωσε η πολυαγαπημένη μας διακεκριμένη ιατρός Μαγδαληνή Μιχαλολιάκου με πολυετή ιατρική προσφορά από όλες τις θέσεις και ως Συντονίστρια  Διευθύντρια Καρδιολογικού του Νοσοκομείου Μεταξά.

Αριστούχος απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με μετεκπαιδεύσεις στον Καναδά και στην Αγγλία.

Η νεκρώσιμη ακολουθία  λόγω των υγειονομικών συνθηκών έγινε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο .

Την εξαιρετική της προσωπικότητα , προσφορά και τον ανιδιοτελή  χαρακτήρα της αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο η μονάκριβη και αγαπημένη κόρη της Αθανασία Τσούκαλου ( ολοκληρώνει το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο ETH στην Ελβετία) στον αποχαιρετισμό της :

«Μανούλα μου γλυκιά,

Δεν μπορώ να βρίσκομαι εκεί σήμερα σωματικά για να προστατέψω εμένα και κυρίως την εγγονουλα σου που καταφθάνει, όπως είμαι σίγουρη πως θα ήθελες.

Δεν έχει σημασία άλλωστε, το σώμα είναι απλά ένα όχημα που κουβαλά την ψυχή, την ενέργεια και τα συναισθήματα μας. Μπορεί αυτό να σε είχε κουράσει τελευταία αλλά όλα τα υπόλοιπα μένουν..

Η ενέργεια δεν χάνεται απλά αλλάζει μορφή. Έτσι, όταν κοιτάζω μέσα μου πέρα από την θλίψη διακρίνω ένα αντιφατικό συναίσθημα πραότητας, δύναμης, σταθερότητας, ανιδιοτέλειας, αξιοπρέπειας και ατελείωτης αγάπης! Όλα αυτά είσαι εσύ και κατάφερες αβίαστα να μου τα μεταφέρεις!

Χθες μίλαγα με τον άντρα μου για εσένα. μου είπε πως ακόμα και αν δεν πρόλαβε να σε γνωρίσει καλά μπορεί να καταλάβει πόσο ιδιαίτερος και καλοσυνάτος άνθρωπος υπήρξες, γιατί μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος θα μπορούσε να αναθρέψει ένα παιδί με τέτοιο ήθος και χαρακτήρα. Και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι του δικού σου μεγαλείου ψυχής! Θέλω να είσαι περήφανη για αυτό. .Ακτινοβολείς μέσα από εμένα και θα φροντίσω το φως αυτό να το μεταλαμπαδεύσω και στα δικά μου παιδιά.

Είσαι ψυχή αγγελική, ένα υπόδειγμα κόρης, αδελφής, συντρόφου, ιατρού, μητέρας! Σε ευχαριστώ για όλα!

Ανησυχούσες μήπως δεν μπορείς να είσαι μαζί μου στην γέννηση της μικρής. Μα να ξέρεις πως είσαι συνέχεια μαζί μου!

Είμαι σίγουρη πως θα μας προσεχείς όλους όπως πάντα!

Το κοριτσάκι σου»