ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πρωταθλητές Ελλάδος στο Σκάκι!

1
Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η σκακιστική ομάδα του σχολείου μας. Τεράστια επιτυχία για την Ιωνίδειο αποτελεί η κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι. Η ομάδα μας έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και με 5 νίκες και 1 ισοπαλία κατέκτησε το πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Χαλκιδική στις 23-25 Απριλίου 2016!

Οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας ήταν κατά αλφαβητική σειρά οι μαθητές: Αλεξάκης Γιώργος, Αλεξάκης Δημήτρης, Γεωργαντζής Κων/νος, Γραφάκου Σωτηρία, Παπαδόπουλος Δημήτρης & Πραματευτάκη Αναστασία.

Οι παραπάνω μαθητές εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας και στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι που έλαβε χώρα μετά το πέρας του Ομαδικού, με μεγαλύτερες διακρίσεις αυτές των Δημήτρη Αλεξάκη (3η θέση στη Α’ Γυμνασίου) καιΣωτηρίας Γραφάκου(1η θέσηστα κορίτσια της Γ’ Γυμνασίου).

Είναι η 1η φορά που σχολείο του Πειραιά κατακτά την κορυφή. Να σημειωθεί ότι είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η ομάδα της Ιωνιδείου προκρίνεται στα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Και τις τρείς χρονιές έχουν προηγηθεί επιτυχημένες εμφανίσεις στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Αττικής όπου το 2015 κατέκτησε την 2η θέση ενώ το 2014 και το 2016 εστέφθει πρωταθλήτρια Αττικής. Να σημειωθεί ότι φέτος το σχολείο εκπροσωπήθηκε με 2 ομάδες στο πρωτάθλημα Αττικής. Επιπλέον, των προ αναφερομένων αγωνίστηκαν επίσης με μεγάλη επιτυχία και οι: Γ. Μπιχάκης, Κ. Βλάσσης, Σ. Μουζάκη, Στ. Δερμετζούδης!

Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί τόσο για το σχολείο όσο και για την πόλη του Πειραιά η πρωτοβουλία των παιδιών και των οικογενειών τους να οργανωθούν μόνοι τους και να συμμετάσχουν στους αγώνες αψηφώντας την απόσταση και το κόστος της συμμετοχής στη διοργάνωση το οποίο και επωμίστηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά εξολοκλήρου.Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, τα παιδιά αγωνίστηκαν με «εμφανίσεις» - με τα διακριτικά του σχολείου και της πόλης τους –που «φιλοτέχνησαν» τα ίδια και επιχορήγησαν οι γονείς τους. 

Πέρα από την αγωνιστική ετοιμότητα αξιοσημείωτη ήταν η ομαδικότητα και η σύμπνοια των παιδιών αυτών. Με αξιοζήλευτη σοβαρότητα, ήθος και πάθος κατάφεραν για μία ακόμα χρονιά να διαπρέψουν!!!

Τους μικρούς πρωταθλητές συνεχάρη και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Πειραιώτης και απόφοιτος της Ιωνιδείου, Καθηγητής Ιατρικής Αθηνών Στάθης Ευσταθόπουλος, ευχόμενος στα παιδιά να βρίσκουν πάντα στη ζωή τους την κίνηση ματ!