Η Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Γράφει η Υπεύθυνη της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ κ. Ελευθερία Ιγνατιάδου

Η πρότυπη Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά ιδρύθηκε το 2009 από τον αείμνηστο Κυριάκο Καλογεράκο ακολουθώντας τις παγκόσμες επιστημονικές τάσεις που υπαγορεύουν την οργάνωση και λειτουργία εξειδικευμένων κέντρων για την αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού.

Σήμερα ενα χρόνο μετά την απώλειά του και 11 χρόνια από την ίδρυσή της συνεχίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών  σε ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει την πρόληψη , την διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου τουμαστού μέσα σε διεπιστημονικό πλαίσιο με την συνεργασία επιστημόνων υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης με τις πλέον σύγχονες τεχνικές και μέσα.

Παράλληλα και σε στενή συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής συμμετέχει σε καμπάνιες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίσης του κοινού.

Με την αρωγή των διοικητικών δομών του ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ οι στόχοι που έχουν τεθεί για το άμεσο μέλλον έχουν στο επίκεντρο την ολιστική ευζωία της ασθενούς που καταφεύγει στις υπηρεσίες της.

Για το λόγο αυτό η μονάδα μαστού ενισχύεται με εξειδεικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εξοπλίζεται με καινούρια συστήματα στερεοτακτικών βιοψιών, συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και προγράμματα συνεχιζόμενης επιστημονικής κατάρτισης.

Με την βοήθεια των συλλόγων εθελοντών αναπτύσσει καινούριες κοινωνικές δράσεις και εκπονεί σχέδια προσέλκυσης και αξιοποίησης δωρεών.

Σήμερα μαζί με τον δήμο Πειραιά, τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ και το Νοσοκομείο μας τιμούμε την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και στέλνουμε το μήνυμα:

«Καμία γυναίκα χωρίς ειδικό γιατρό για το μαστό. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε.»

Ο Ιδρυτής της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά αείμνηστος ιατρός Κυριάκος Καλογεράκος μαζί με την Υπεύθυνη Λειτουργίας της Μονάδας κ. Ελευθερία Ιγνατιάδου