ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΟΥΖΙΟΥΤΑ: Ο «Άγγελος» των μεταμοσχευμένων καρδιών είναι από τον Πειραιά !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η Αγγελική Γκουζιούτα είναι Καρδιολόγος Επιμελήτρια Α στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

- Είναι Πειραιώτισσα, κορυφαία επιστήμονας και μητέρα μιας υπέροχης κόρης

- Η διεθνής καταξίωση, το πλούσιο βιογραφικό και η στενή σχέση με τους μεταμοσχευμένους ασθενείς της

Η Αγγελική Γκουζιούτα, γεννημένη και μεγαλωμένη στον Πειραιά, είναι ακόμη μία λαμπρή επιστήμονας που διαπρέπει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επιστημοσύνη, ήθος, φιλότιμο, σεμνότητα, ανθρωπιά και ανιδιοτέλεια, είναι μερικά από τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και την έχουν αναδείξει σε μία από τις κορυφαίες καρδιολόγους πανελλαδικά.

Ξεκινώντας τις σπουδές της στην Ιταλία το 1997, έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Brescia με βαθμό «Άριστα»... και αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Έχοντας πάθος για την Ιατρική συνέχισε τις σπουδές της και ειδικεύθηκε στην καρδιολογία, ενώ σήμερα έχει φτάσει να ασχολείται σε 17 τομείς ενδιαφέροντος και να είναι μέλος σε 13 Ιατρικούς συλλόγους.

Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες συνέδρια ως βασική ομιλήτρια και το όνομά της συνδέεται με τις μεταμοσχεύσεις καρδιάς που αγγίζουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας ενώ από το 2017 μέχρι και σήμερα είναι Επιμελήτρια Α στο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο «Ωνάσειο», με καθημερινή παρουσία στο εν λόγω Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Τελευταίο της επίτευγμα, η απόκτηση του κορυφαίου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Health Economics Outcomes and Management in Cardiovascular Sciences από το London School of Economics (LSE).

Τα τελευταία 3 έτη διδάσκει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ (Σχολή Επιστημών Υγείας Τμήμα Ιατρικής), ενώ είναι Abstract Reviewer για τα Συνέδρια που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και η ΕΚΕ και μόνιμη reviewer του European Journal of Heart Failure.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι για δεκάδες ασθενείς της είναι ο προσωπικός τους «φύλακας-άγγελος», καθώς όπως οι ίδιοι  διατυπώνουν δημοσίως, μέσω των social media, η ευγνωμοσύνη τους προς την κ. Γκουζιούτα είναι τεράστια, όχι μόνο για τη στήριξη πριν τη μεταμόσχευση, αλλά και για τη μετέπειτα φροντίδα που τους παρέχει...

Πρόκειται για ακόμα ένα πρόσωπο που τιμά όχι μόνο τον Πειραιά και την Ιατρική Επιστήμη, αλλά και όλη τη χώρα, καθώς το έργο της στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης από τους κορυφαίους επιστήμονες του είδους.

 Παράλληλα με το δύσκολο έργο της, είναι μητέρα μιας υπέροχη κόρης, η οποία διαπρέπει στις μαθητικές της υποχρεώσεις, δίνοντας τα πρώτα διαπιστευτήρια για ένα λαμπρό μέλλον!