ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Πειραιάς υποδέχεται την Παναγία Εκατονταπυλιανή με κάθε τιμή & μεγαλοπρέπεια (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ιστορικής σημασίας επίσκεψη στο Λιμάνι του Πειραιά

- Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής φεύγει από την Πάρο μετά από αρκετές δεκαετίες

- Λαμπρός εορτασμός για τα «Δημήτρια 2016» στα Ταμπούρια και χιλιάδες πιστών στην υποδοχή της Παναγίας

Ήταν 16 Οκτωβρίου 2016, όταν η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής από την Πάρο, θα έπιανε Πειραιά με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια, ταξιδεύοντας με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Στον Πειραιά χιλιάδες πιστών ανέμεναν καρτερικά την άφιξή της, ενώ είχαν κατακλύσει τους δρόμους από το Λιμάνι μέχρι και τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιά.

Μια ημέρα ξεχωριστή για την ιστορία του Πειραιά, αλλά και την Ορθοδοξία, καθώς η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής σπανιότατα αποχωρίζεται το ιστορικό προσκύνημά της στην Παροικιά της Πάρου.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τις στιγμές έντονης συγκινησιακής φόρτισης τόσο στην Πάρο, αφού οι Παριανοί αποχωρίζονταν με δάκρυα στα μάτια τη Μητέρα τους, αλλά και τους Πειραιώτες, οι οποίοι την υποδέχονταν με ανοιχτές αγκάλες, προσδοκώντας ο καθένας σε ένα μικρό ή μεγαλύτερο θαύμα.

Το Piraeus Press είχε καλύψει από πολύ κοντά τόσο την άφιξη, όσο και την παραμονή στον Πειραιά, αλλά και την αναχώρηση της Παναγίας Εκατονταπυλιανής για την Πάρο, όταν και τελέστηκε Θεία Λειτουργία εν πλω στο Blue Star Delos.

Δείτε μερικά αποκλειστικά στιγμιότυπα από την άφιξη της Ιερής Εικόνας της Παναγίας στον Πειραιά... Το ημερολόγιο έγραφε 16 Οκτωβρίου 2016!

Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

Η ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ