ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Στον Πειραιά κατευθύνεται το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα κορωνοϊού

Στο λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται από τη Μήλο όπου είχε δέσει, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, με το οποίο η Ελλάδα «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Ηράκλειο της Κρήτης με 932 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, ωστόσο η Covid-19 ανέκοψε την πορεία του. Η εσπευσμένη επιστροφή του γίνεται καθώς διαγνώστηκαν 12 άτομα του πληρώματος θετικά στον κορονοϊό, από τα 150 που εξετάστηκαν στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων. Οι θετικοί είναι όλοι ασυμπτωματικοί και έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα, ενώ πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Υγείας, είχαν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα πριν την επιβίβαση, δηλαδή όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είχαν υποβληθεί σε έλεγχο και είχαν μπει σε καραντίνα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο.

Στον Πειραιά σπεύδει κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συντονίσουν την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες βρίσκονται ήδη σε καραντίνα στα δωμάτιά τους και δεν θα βγει κανείς μέχρι να υποβληθούν όλοι σε έλεγχο. Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει δικό του PCR μηχάνημα, ώστε να γίνονται εξετάσεις εσωτερικά, κάτι που αναμένεται να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση.