ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Θετικοί στον κορωνοϊό ταξίδεψαν από την Πάτμο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Τρεις Έλληνες θετικοί στον κορωνοϊό ταξίδεψαν από την Πάτμο στον Πειραιά αγνοώντας τον κατ' οίκον περιορισμό 

- Συνελήφθησαν από το Λιμενικό

Οι λιμενικές αρχές συνέλαβαν τρία άτομα που είχαν διαγνωστεί θετικά στον κορωνοϊό αλλά έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν με πλοίο ως τον Πειραιά.

Και οι τρεις τους αγνόησαν τα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας και παρότι ήταν φορείς του νέου ιού Sars Cov 2 ταξίδεψαν με το πλοίο Blue Star 1 από την Πάτμο στον Πειραιά. 

Μόλις το πλοίο έδεσε στον Πειραιά, το απόγευμα της Κυριακής, λιμενικοί τους συνέλαβαν για το σπάσιμο της υποχρεωτικής καραντίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις νέους, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Τα τρία αυτά άτομα όχι μόνο αγνόησαν τις αυστηρές οδηγίες των αρχών για κατ' οίκον περιορισμό αλλά μπήκαν σε πλοίο με εκατοντάδες άλλους επιβάτες και ταξίδεψαν μαζί τους, χωρίς κανείς να γνωρίζει πως είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό. Μόνο ένα τέταρτο άτομο της παρέας τους, που ήταν εμπύρετο, παρέμεινε στην Πάτμο.

Με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά, λιμενικοί που είχαν ενημερωθεί για το σπάσιμο της καραντίνας τους συνέλαβαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.