Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων από τον Πειραιά στον Σκαραμαγκά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.

Η αποχώρηση γίνεται με σειρά προτεραιότητας, και πρώτοι επιβιβάζονται στα λεωφορεία οικογένειες προσφύγων με παιδιά.

[g_youtube v="9bGfKEJpkFk"]

Υπολογίζεται ότι σήμερα θα αναχωρήσουν 400 πρόσφυγες, ενώ στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να μεταφερθούν όλοι στον Σκαραμαγκά.

Στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει μεγάλη δύναμη του Λιμενικού προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα.

Όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, είναι χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η μεταφορά και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά στη συγκεκριμένη δομή.

final 1

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στις δομές φιλοξενίας που είναι πιο οργανωμένοι ελεγχόμενοι χώροι αναμένεται να συνδράμουν και οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και στο κέντρο του Σχιστού.

final 3

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό είναι για τις επόμενες ημέρες και άμεση αποσυμφόρηση του Ελληνικού, ενώ ανέφερε ότι όσα άτομα δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στον Σκαραμαγκά θα μεταφερθούν σε νέες δομές φιλοξενίας που ετοιμάζονται και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

final 4

cnn.gr